Afbeelding

Column: Kantelpunt

Algemeen

De kiezer heeft gesproken. Lokaal Hellendoorn heeft met haar 13 zetels een absolute meerderheid in de gemeenteraad. Er hoeven niet eens coalitie-onderhandelingen gehouden te worden.

Is de uitslag de rekening die vereffend moest worden nadat vier jaar geleden Lokaal Hellendoorn als de grootste partij hooghartig buiten de deur werd gezet bij de coalitieonderhandelingen? De vernedering die rechtgezet moest worden? Het Versailles* van Hellendoorn? Is het de totale afkeer van de politiek, die de verbinding met de gewone man en vrouw in de straat verloren is? De afkeer van de Haagse randstadpolitiek?

Annemarie Dubbink is een nuchtere plattelander, een niet zeuren maar poetsentype, een regelaar, een strebertje met leidinggevende kwaliteiten, een voetballer: de Kleine Generaal werd ze genoemd. In haar werk is ze bezig de overheid dichter bij de inwoners te brengen.

Ik hoop dat ze dat ook in de politiek gaat doen de komende jaren. Dat deze uitslag het ‘kantelpunt’ gaat worden waarover ze sprak: ‘eerlijk en open politiek bedrijven, vertrouwen hebben en geven, beschaafd blijven en met elkaar werken voor de inwoners’.

Doe het Kleine Generaal: word geen wethouder, maar fractieleider, maak een plan waar de hele raad zich in kan vinden (want wat waren en zijn nou helemaal de verschillen), benoem een paar kundige wethouders vanuit de partijen in de raad en hou je eigen roerige clubje in het gareel. Een soort zakenkabinet. Een kantelpunt in Hellendoorn. Je kunt het. Doe het.

weedebee

* Versailles: Het Vredesverdrag na de Eerste Wereldoorlog, waar Duitsland diep in het stof moest, volgens historici de kiem voor de Tweede Wereldoorlog

Afbeelding
Laat de dagelijkse sleur van je afglijden: Geniet van een avond vol humor! 2 uur geleden
Afbeelding
Stap in de wereld van Juf Roos en Gijs voor een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! 9 uur geleden
Jong en talentvol lid van SNO Nijverdal Sam van Veen (foto: Linda van Beekhoven).
Cursus Verenigingsscheidsrechter: ga fluitend het veld op! gisteren
Afbeelding
'Kuier deur Kruidenwijk': Stap voor stap naar een actiever en socialer leven 30 apr, 15:05
De nieuwe trainer van NKC ' 51 2: Herman Egberts
Herman Egberts wordt trainer van het tweede van NKC '51 30 apr, 13:58
Afbeelding
Ontdek reizen met het openbaar vervoer 30 apr, 09:15
Afbeelding
King's Men weer op de planken 29 apr, 12:31
Afbeelding
Ontwar digitale knopen 29 apr, 08:00