Afbeelding

Eerste reis van Handicamp Outdoor gaat naar Berlijn

Algemeen

NIJVERDAL - De eerste reis van 2022 van Stichting Handicamp Outdoor met als eindbestemming Berlijn vond plaats op 26 maart. Voor de gasten en vrijwilligers best spannend. Na een fijne maar voor de gasten vermoeiende rit kwam het gezelschap aan op camping Berlin Gatow.

Vrijwilliger Leo had thuis al een maaltijd voorbereid en dat werd erg gewaardeerd. Goed uitgeslapen ging het gezelschap op weg naar Berlijn. Parkeren in Berlijn is een ramp, maar voor 5,- euro werd een politieman omgekocht en mocht aan de kant van de weg geparkeerd worden. Dit werd met luid gejuich en applaus ontvangen. 

Gasten Remco, Daan en Letty hebben genoten van elkaars gezelschap en van alle highlights van Berlijn zoals de Berlijnse muur, de Dom, museum, maar ook van het dorpje Potsdam. 

Aan het eind van de reis liet koning winter nog van zich horen. Een storing aan de kachel werd door chauffeur Henk snel opgelost. Hierdoor kon er de laatste avond gezellig worden gekaart in de Luxe Handicamper. Na een bezoek aan onder meer de Berlijnse muur, de Dom en het dorpje Potsdam was het tijd om terug te keren naar Nijverdal. Bij terugkomst werd bij Bistro De Oale Sté gegeten, nagepraat en stiekem al vooruitgeblikt op een volgende reis.

Voor de vrijwilligers was het ook een reis om nooit te vergeten. Zorgvrijwilliger Leanne: “Het was zeker een reis om nooit meer te vergeten. Berlijn is een indrukwekkende, mooie stad. We waren als vrijwilligers goed op elkaar ingesteld. We hielpen elkaar met allerlei taken en maakten er met elkaar en met de gasten een feestje van: ouwehoeren, veel lachen en uiteraard een paar potjes pesten. Dat iedereen even behulpzaam was bleek ook wel toen Remco (gast) met zijn elektrische rolstoel Daan (gast) in zijn duwrolstoel vooruit trok door middel van een spanband, zodat zorgvrijwilliger Ineke het niet zo zwaar had. Wat een lol hebben we daarom gehad.

Dit was nu mijn vierde reis met Handicamp Outdoor en het blijft voor mij geweldig. Als je één keer meegaat, wil je vaker mee. Het is zo ontzettend dankbaar. De lach op het gezicht van de gasten, daar doe ik het voor. Ik kan het dan ook iedereen aanraden. Het kamperen met elkaar in een grote vrachtwagen is ook een unieke ervaring. Ik zie het als “luxe” kamperen, omdat een keuken, badkamer en bedden allemaal aanwezig zijn. Door de reizen leer je nieuwe mensen kennen. Ik heb met meerdere zorgvrijwilligers en een chauffeur van de voorgaande reizen nog steeds leuk contact.

Ik kijk nu al weer uit naar mijn volgende reizen dit jaar: Oostenrijk in mei en Praag in juni. Ben je door het lezen van dit artikel enthousiast geworden? Dan raad ik je aan eens te komen op de open dagen van Handicamp Outdoor, zodat je de camper met eigen ogen kunt zien en hier dan ook een gevoel bij krijgt.” 

Handicamp Outdoor is te bereiken via info@handicampoutdoor.nl.
De stichting een warm hart toedragen en steunen kan in de week van 9 tot en met 13 mei, dan wordt er gecollecteerd.

Afbeelding
Voorstelling ‘Hoopvol’ in Openluchttheater 2 uur geleden
Afbeelding
Gerben Löwik Classic gaat langs mooiste plekjes 5 uur geleden
Afbeelding
De mooiste plekken in het hart van Overijssel 8 uur geleden
Afbeelding
Uitreiking Cultuurprijs aan actrice Johanna ter Steege 20 uur geleden
Afbeelding
Waterpolozussen terug bij Het Ravijn 23 uur geleden
Afbeelding
Gratis inzameling van plastic verpakkingen en glas voor organisaties en bedrijven 16 mei, 14:06
Afbeelding
Nijverdals Mannenkoor huldigt jubilarissen 16 mei, 12:01
Afbeelding
Reflectie van ChristenUnie op plannen Koestraat 16 mei, 09:54