Het publiek vermaakt zich weer met volle teugen in De Lantaarn. Wat Jasper betreft moet het echt voor iedereen 'the place to be' zijn. (Foto: Michiel Tempert)
Het publiek vermaakt zich weer met volle teugen in De Lantaarn. Wat Jasper betreft moet het echt voor iedereen 'the place to be' zijn. (Foto: Michiel Tempert)

‘Dit is geweldig, daar doe je het voor’

Algemeen

HELLENDOORN - Twee jaar lang is Jasper van de Kolk bezig geweest de waakvlam van De Lantaarn tot een zinderend vuur op te stoken en toen dreigde corona dat vuur met een grote bak water in één keer te blussen. Na een moment met zijn handen in de woelige krullen op zijn hoofd gezeten te hebben, zette Jasper zijn schouders eronder en begon het vuurtje weer op te stoken.

Nu is Jasper eigenaar van het pand, brandt De Lantaarn als nooit te voren en genieten massa’s mensen weer van een heerlijke avond uit. “Het gaat heel goed”, beaamt Jasper. “Zeker als je ziet hoe kort we eigenlijk nog maar volop kunnen draaien.”

Programmering

Dat De Lantaarn niet de enige is die weer volop wil draaien, merkt Jasper aan de moeite die hij moet doen zijn programmering rond te krijgen. “De bands en dj’s zijn allemaal razend druk. Met veel kunst- en vliegwerk hebben we binnen een week een ‘after paasvuurparty’ georganiseerd, maar dat liep bijna stuk op de dj. Maar het is gelukt en het was een overweldigend succes!”

Hij hoopt dat succes vrijdag 13 mei te evenaren als Bauke Bakker met ‘Supertramp Undercover’ zijn opwachting maakt. “Vorig jaar bracht Bauke Bakker met zijn band hier een tribute aan The Police en dat was weergaloos. Zo geweldig goed wordt Supertramp ook. Mensen die nog geen kaartje hebben en er wel bij willen zijn, kunnen maar beter snel reserveren”, zegt hij lachend.

Naast Supertramp staat er in mei nog een ‘Clubnight’ op het programma en probeert Jasper in juni twee bands tegelijk op het podium te krijgen. “Ik kwam in contact met de zanger van een van die bands, we zaten een beetje te sparren en toen kwam dit idee naar boven. Ik hoop dat het lukt met de planning want dat wordt echt een superavond.”

Nieuw concept

“De clubnight is een nieuw concept, dat we één keer per maand willen doen, dus ook op 25 juni en 23 juli. We toveren De Lantaarn dan om tot disco en iedereen die voor 23.00 uur komt, mag gratis naar binnen. Natuurlijk zorgen we voor speciale aankleding en alles. We willen een uitgaansgelegenheid zijn die voor ieder wat wils biedt. Qua muziek, dagen en tijdstippen, speciale activiteiten. Daar denken we goed over na en dat waarderen de mensen.” Hij laat wat beelden zien van de After Paasvuurparty, het Vroege feessie en Fout & Stout. “Dit is toch geweldig! De mensen hebben zoveel plezier, daar doe je het allemaal voor. En deze activiteiten wissel ik af met privéfeesten; verjaardagen, bruiloften en bedrijfsfeesten. Voor de komende maanden staan er al diverse op de planning.”

Personeel

Naast het rond krijgen van de programmering, blijkt personeel een schaars goed. Maar wie wil nou niet bij zo’n geweldig bedrijf werken? Jasper lacht. “Het is wel zwaar soms. De afgelopen weken heb ik maar weinig slaap gekregen. Laat afsluiten na de Rotary-Hazesavond en ‘s morgens vroeg alweer opbouwen voor het Koningsdagfeest. Dat is natuurlijk niet altijd zo en niet voor iedereen. Een paar extra handen zou fijn zijn. Iemand die helpt met opbouwen, op termijn misschien een bedrijfsleider... maar er moet wel genoeg voor mij overblijven, want het is veel te leuk om te doen!”

Programma

  • 13 mei Supertramp
  • 21 mei Clubnight
  • 3 sept Volbeat tribute night
  • 24 sept Grollo - Cuby and The Blizzards Experience
  • 1 okt ZZ-top Undercover
  • 28 okt Another Journey
  • 6 nov Pink Floyd Undercover - Bauke Bakker
  • 18 nov Willy de Ville
  • 26 nov CCR
  • 26 dec Top2000 café met live muziek

De Lantaarn is een begrip in Hellendoorn en wijde omgeving. Jasper doet er alles aan de legendarische poptempel van weleer bruisend te houden. Niet alleen met muziek voor iedereen, hij tovert de zaal moeiteloos om voor prachtige bruilofts- en bedrijfsfeesten. Kijk op de website voor alle mogelijkheden.

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50