Afbeelding

Banenmarkt: TenCate draait de rollen om en solliciteert

Algemeen

NIJVERDAL - De vraag naar personeel is groot. Overal in Nederland. Belangrijk voor werkgevers om op te vallen met hun vacatures. TenCate en arbeidsbemiddelaar Olympia organiseren daarom samen een ‘open banenmarkt’ op zaterdag 21 mei van 11.00 tot 15.00 uur. De kunstgrasspecialist uit Nijverdal gooit het sollicitatieroer om door te solliciteren bij de werkzoekende, in plaats van andersom. 

Iedereen die interesse heeft om een belangrijke bijdrage te leveren aan super strak kunstgras voor profvoetballers, hockeyers en landscaping, krijgt deze dag een kijkje in de keuken van het bedrijf. De hele organisatie staat ter beschikking om vragen te beantwoorden, maar ook om vragen te stellen aan de bezoekers van de banenmarkt. Wat voor werk willen zij doen en waar ligt hun talent? Past hun talent elders beter of bij een andere TenCate divisie? Ook daar wordt naar gekeken. 

Jeroen Duijm, eigenaar van Olympia TenCate en Almelo: “Dit is de eerste keer dat we samen een open banenmarkt organiseren. Wat mij betreft dé manier om werkzoekenden echt kennis te laten maken met werkgevers. Je kijkt meteen bij de werkgever in de keuken in plaats van eerst een lang gesprek. Voelt het goed? Dan kijken we naar jouw wensen en mogelijkheden. Ook door spelenderwijs werk te verrichten op deze dag, komen werkzoekenden er achter waarom het werken bij TenCate zo leuk en betekenisvol is.

Scholing en doorgroeien

TenCate biedt iedereen die dat wil en kan de kans om door te groeien. Door leerwerktrajecten krijgen bijvoorbeeld productiemedewerkers de kans om binnen een jaar door te stromen naar de functie van operator. Ook buiten de gebaande paden wordt gekeken naar ieders talent om deze maximaal in te kunnen zetten. “Hier investeren we samen graag in.” 

Van flex naar vast

Bij TenCate bieden ze de mogelijkheid om te starten met een contract van 12 maanden. De eerste 2 maanden zijn flex met vast aantal uren en wordt samen goed gekeken naar het ontwikkelpotentieel. Is die er van beide kanten, dan wordt het contract omgezet naar een 10 maanden contract met als doel om daarna in dienst te komen bij TenCate zelf. Duijm: “Olympia werkt al 4 jaren samen met TenCate en hebben vele flexkrachten bemiddeld die na een tijdelijk contract een vaste aanstelling hebben gekregen. Erg aantrekkelijk ook voor werknemers die eerst weleens willen aftasten of het bedrijf en het type werk echt bij ze past.” 

Wat doet TenCate allemaal?

Bij TenCate Grass worden de beste halffabricaten en gehele kunstgrasvelden gemaakt. Innovatie en ontwikkeling staan hierin voorop! Daarnaast werven ze ook voor andere onderdelen van TenCate zoals Outdoor Fabrics voor de welbekende TenCate tenten en zonweringen als ook Protective Fabrics waar beschermende werkkleding wordt gemaakt. De divisies staan los van elkaar maar bieden samen een enorm mooi werkpotentieel in Nijverdal en de regio. Elk bedrijf met zijn eigen mogelijkheden en kansen voor werkzoekenden. Hierin staan leerbaarheid, nieuwsgierigheid en de drive om te slagen centraal!

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 10 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17