Femke Leestemaker, Melissa Kleinjan, Eva Karman en Milou Valk zijn Nederlands Kampioen. (foto: Jean Marie Adam)
Femke Leestemaker, Melissa Kleinjan, Eva Karman en Milou Valk zijn Nederlands Kampioen. (foto: Jean Marie Adam)

Juniorteam van Advendo Nederlands Kampioen

Algemeen

ALMERE/NIJVERDAL - Op het NK twirlen dat 28/29 mei in Almere plaatsvond, behaalde het juniorteam dat bestaat uit Femke Leestemaker, Melissa Kleinjan, Eva Karman en Milou Valk de eerste plaats. Zij mogen zich kampioen van Nederland noemen in het onderdeel ensemble dance twirl. Het team staat onder leiding van Marlynn Beunk en zij is erg trots op haar groep.

Marlynn Beunk mocht zondag 29 mei zelf ook deelnemen met twee onderdelen in de intermediatecategorie: 1-baton en dance twirl. Met beide onderdelen mocht ze na de voorronde door naar de finale en niet voor niks: met haar dance twirl heeft Marlynn een bronzen medaille verdiend.

Het seniorteam onder leiding van Mylène Noordeloos en Annemiek Wanningen mocht deelnemen in de categorie small team twirling senior en het team wist een strakke routine neer te zetten. In deze categorie werd het team vierde van Nederland.

Milou Valk mocht na een spannende voorronde op 15 mei door naar de finaleronde op 28 mei en behaalde een 12e plaats in de categorie 1-baton jeugd beginner. Milou is pas dit jaar begonnen met dit onderdeel en neemt ook deel aan het jeugd-talentenprogramma van de NBTA voor veelbelovende jonge twirlers. Ze is dan ook van plan volgend jaar weer op het NK te staan met haar solo-onderdeel.

Ook Melissa Kleinjan, die zowel in het juniorensemble als in het seniorteam meedraait, wist als solist door de voorrondes heen te komen en eindigde met haar 1-baton in de juniorencategorie op de vijfde plek.

Verder mochten solisten Lisette de Jonge en Kyara Beunk deelnemen aan het NK twirl. Beiden deden ze het onderdeel 2-baton. Lisette werd in de categorie adult achtste en Kyara in de categorie senior vierde.

In totaal deden dit jaar maar liefst acht onderdelen van Advendo mee aan het NK twirl in Almere.

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07