Deelnemende organisaties konden op de vrijwilligersmarkt met diverse potentiële vrijwilligers in gesprek. Vrijwilligers die essentieel zijn voor deze organisaties om hun activiteiten uit te voeren.
Deelnemende organisaties konden op de vrijwilligersmarkt met diverse potentiële vrijwilligers in gesprek. Vrijwilligers die essentieel zijn voor deze organisaties om hun activiteiten uit te voeren. Foto: Stichting De Welle

‘Ik kon met veel mensen in gesprek’

Algemeen

NIJVERDAL - Wethouder Annemarie Dubbink opende donderdag 8 oktober de vrijwilligersmarkt in Het Centrum. Zo’n 25 organisaties en stichtingen hadden een stand ingericht, bemenst door enthousiaste vrijwilligers.

Namens Stichting De Welle had Dinie Hekman het voorrecht met deze mensen van gedachten te wisselen over hun behoefte aan nieuwe vrijwilligers. De Welle zet zich als vrijwilligersorganisatie in om vrijwilligers en organisaties bij elkaar te brengen. Hiervoor hebben ze onder andere HellendoornDoet! en de vrijwilligersvacaturebank in het leven geroepen.

Onmisbaar

“Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze maatschappij”, vertelt Dinie. “Mensen die omkijken naar elkaar in welke vorm en hoedanigheid dan ook. Daarom ben ik blij dat veel mensen een kijkje kwamen nemen op de vrijwilligersmarkt en dat ik met ze kon spreken. De een kwam gericht naar een bepaalde stand, de ander maakte een rondje om een indruk te krijgen welke organisaties en functies er waren. Zo zoekt Hospice Noetsele bijvoorbeeld vrijwilligers die betrokken zijn bij de verzorging, begeleiding en ondersteuning van mensen in hun laatste levensfase. Jetta en Desiree van de Zonnebloem komen graag in contact met vrijwilligers die een bezoekje brengen aan mensen die weinig of geen bezoek krijgen. De stand van Dorcas straalde zoveel warmte uit, dat je hier niet aan voorbij kon gaan.”

Enthousiast

Dinie is zo vol van al haar gesprekken en indrukken, dat ze bijna niet weet welke organisatie ze nog meer kan noemen. “De vrijwilligers die ik heb gesproken, vertellen zonder uitzondering heel enthousiast over hun organisatie en het goede werk dat ze doen. Iedereen is erop gericht een ander te helpen. Of dat nou bij de Waterspetters is om kinderen met een beperking te laten zwemmen of in de Huiskamer waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Of, niet onbelangrijk in deze tijd, de financiële ondersteuning en voedselvoorziening die respectievelijk Stichting BOOM en de Voedselbank mensen bieden. Overal zijn vrijwilligers hard nodig. Handicamp kampt met een kort aan vrijwilligers, wat betekent dat zij soms hun vakanties niet door kunnen laten gaan. Dat is toch vreselijk?! En zo zijn er meer organisaties die niet al hun activiteiten kunnen uitvoeren, omdat ze niet genoeg vrijwilligers hebben.”

Geslaagd

Onder de aanwezige organisaties waren ook Werkgroep Fairtrade, Memory Vrijheidsmuseum, Scouting de Reggegroep, VVN Nederland, Noabers voor Noabers, de OZO, De Instuif, S.O.S. Evenmens, CNME Hellendoorn, Ambachten van Vrögger en Noew, Lokaal Economisch Transactiesysteem Hellendoorn en Vluchtelingenwerk. “Een heel gemêleerde groep en stuk voor stuk organisaties waar ik mee gesproken heb. HOi media verzorgde de muzikale omlijsting en zij hebben ook diverse vacatures openstaan. Het was volgens ieder een geslaagde vrijwilligersmarkt met veel belangstellenden. Iedereen was eigenlijk wel van mening dat het zeer de moeite is hier een vervolg aan te geven.”

Meer informatie

Is je nieuwsgierigheid gewekt en was je niet in de gelegenheid naar de vrijwilligersmarkt te gaan, of zag je door de bomen even het bos niet meer? Neem contact op met HellendoornDoet! of kijk eens op hun site naar de vacatures.

Willen jullie als organisatie meer vrijwilligers aantrekken? Neem contact op met Yvonne Posthuma via y.posthuma@stichtingdewelle.nl.

www.hellendoorndoet.nl

Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 5 uur geleden
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 7 uur geleden
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 11 uur geleden
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 13 uur geleden
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 15 uur geleden
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 17 uur geleden
Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter 2 mei, 19:37
Afbeelding
Taboedoorbrekend: lezing over de menopauze 2 mei, 18:08