Afbeelding
Foto: INGEBEELD

Inge fotografeert hobby’s: Renate houdt van schilderen

Column

In Hellendoorn (en de rest van de gemeente) wonen de gelukkigste mensen van Nederland. Maar waar worden we nu zo gelukkig van? Inge Exoo wordt dat van fotograferen maar wat is uw passie? Deze vraag leidde tot zeer mooie gesprekken met “gewone” mensen. Deze keer het gesprek met Renate Olthof.

Ik mag doen wat ik wil en hoe ik het wil, zoals ik het plaatje zie. Even iets voor mijzelf en van mijzelf. En als het eindresultaat ook nog lukt, dan word ik helemaal blij! Dat is het antwoord op de vraag waarom Renate Olthof zo blij wordt van schilderen. 

Onlangs is Renate 50 jaar geworden... Haar tuin was bijna te klein voor alle opblaaspoppen en andere versiering. Geen wonder want in haar vrije tijd verhuurt en verkoopt ze feestartikelen. Een uit de hand gelopen hobby! Daarnaast werkt ze 20 uur als procesondersteuner bij WMO. Sinds jaar en dag is Renate getrouwd met John Olthof en samen hebben ze twee prinsesjes.

Even wat tijd voor zichzelf is er nauwelijks in het gestructureerde huishouden van Renate zonder dat de telefoon gaat of er thuis gevraagd wordt: Mam, mag ik alsjeblieft... ? Niet dat de kinderen en het huishouden haar teveel zijn, maar thuis komt het er gewoon niet van! Daarom gaat ze naar schilderles en voor de gezelligheid natuurlijk!

In 2012 kwam het onderwerp schilderen ter sprake tijdens een familiedag en sindsdien gaat ze met haar tante iedere woensdag naar de schildersclub. Hier kan ze echt even van “haar tijd” genieten. Haar eerste werk was een prinsesje voor de kamer van haar oudste dochter en al snel volgde een tweede voor haar andere dochter. Als je kijkt naar de schilderijen van Renate word je vanzelf vrolijk omdat ze een voorkeur heeft ontwikkeld voor kleurrijke afbeeldingen met acrylverf op doek. Haar inspiratie haalt ze van plaatjes uit tijdschriften en van internet. Ze heeft diverse technieken geleerd op de club en verschillende soorten verf geprobeerd, maar olieverf droogt te langzaam en een aquarel is geen optie voor iemand die van structuur houdt daar de verf buiten de lijntjes loopt.

Ondertussen heeft ze meegedaan aan “eigen oogst”, geëxposeerd in de hal van het gemeentehuis en bij een huisarts in Lemelerveld en ook al werk in opdracht gemaakt. Zal ook deze hobby uit de hand gaan lopen?

Inge Exoo

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 18 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11