Afbeelding
Foto: INGEBEELD

Inge fotografeert hobby’s: Renate houdt van schilderen

Column

In Hellendoorn (en de rest van de gemeente) wonen de gelukkigste mensen van Nederland. Maar waar worden we nu zo gelukkig van? Inge Exoo wordt dat van fotograferen maar wat is uw passie? Deze vraag leidde tot zeer mooie gesprekken met “gewone” mensen. Deze keer het gesprek met Renate Olthof.

Ik mag doen wat ik wil en hoe ik het wil, zoals ik het plaatje zie. Even iets voor mijzelf en van mijzelf. En als het eindresultaat ook nog lukt, dan word ik helemaal blij! Dat is het antwoord op de vraag waarom Renate Olthof zo blij wordt van schilderen. 

Onlangs is Renate 50 jaar geworden... Haar tuin was bijna te klein voor alle opblaaspoppen en andere versiering. Geen wonder want in haar vrije tijd verhuurt en verkoopt ze feestartikelen. Een uit de hand gelopen hobby! Daarnaast werkt ze 20 uur als procesondersteuner bij WMO. Sinds jaar en dag is Renate getrouwd met John Olthof en samen hebben ze twee prinsesjes.

Even wat tijd voor zichzelf is er nauwelijks in het gestructureerde huishouden van Renate zonder dat de telefoon gaat of er thuis gevraagd wordt: Mam, mag ik alsjeblieft... ? Niet dat de kinderen en het huishouden haar teveel zijn, maar thuis komt het er gewoon niet van! Daarom gaat ze naar schilderles en voor de gezelligheid natuurlijk!

In 2012 kwam het onderwerp schilderen ter sprake tijdens een familiedag en sindsdien gaat ze met haar tante iedere woensdag naar de schildersclub. Hier kan ze echt even van “haar tijd” genieten. Haar eerste werk was een prinsesje voor de kamer van haar oudste dochter en al snel volgde een tweede voor haar andere dochter. Als je kijkt naar de schilderijen van Renate word je vanzelf vrolijk omdat ze een voorkeur heeft ontwikkeld voor kleurrijke afbeeldingen met acrylverf op doek. Haar inspiratie haalt ze van plaatjes uit tijdschriften en van internet. Ze heeft diverse technieken geleerd op de club en verschillende soorten verf geprobeerd, maar olieverf droogt te langzaam en een aquarel is geen optie voor iemand die van structuur houdt daar de verf buiten de lijntjes loopt.

Ondertussen heeft ze meegedaan aan “eigen oogst”, geëxposeerd in de hal van het gemeentehuis en bij een huisarts in Lemelerveld en ook al werk in opdracht gemaakt. Zal ook deze hobby uit de hand gaan lopen?

Inge Exoo

Afbeelding
Ontdek reizen met het openbaar vervoer 2 uur geleden
Afbeelding
King's Men weer op de planken 23 uur geleden
Afbeelding
Ontwar digitale knopen 29 apr, 08:00
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 28 apr, 17:27
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 28 apr, 13:29
De Junior Rangers gaan zaterdag 4 mei aan de slag met het maken van een waterdichte slaapplek, zonder meegenomen materialen.
Kom ook bushcraften met de Junior Rangers! 28 apr, 07:58
Afbeelding
Naar buiten in de meivakantie 27 apr, 19:25
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 27 apr, 18:05