Afbeelding
Foto: INGEBEELD

Inge fotografeert hobby’s: Livia houdt van motorcrossen

Column

In Hellendoorn (en de rest van de gemeente) wonen de gelukkigste mensen van Nederland. Maar waar worden we nu zo gelukkig van? Inge Exoo wordt dat van fotograferen maar wat is uw passie? Deze vraag leidde tot zeer mooie gesprekken met “gewone” mensen. Deze keer het gesprek met Livia Spenkelink.

Ze weet het zeker! Als ze later groot is, wordt ze professional. Het gesprek met de 10-jarige Livia Spenkelink was zeker niet kinderachtig! Met stralende ogen vertelt ze dat ze 3,5 jaar was toen ze voor het eerst op een PW motor stapte. Dit zijn de kleinste motoren die volledig automatisch zijn. Ze was daartoe geïnspireerd door haar vader en grote zus. Door zijn eigen jarenlange ervaring kan papa Roy een uitstekende coach zijn voor Livia. Stapsgewijs brengt hij haar de techniek bij waar ze op dat moment aan toe is en wat ze nodig heeft om verder te komen. De communicatie op de baan gaat via een aangeefbord zodat Livia de gezichtsuitdrukking van haar vader niet verkeerd opvat. Beiden moeten lachen als Roy dit vertelt. Ze spreken dezelfde taal.

Na het PW’tje kwam een automatische 50cc motor omdat haar zus Roxy daar uitgegroeid was. Eerst ging dat goed maar toen ze een paar keer flink gevallen was, was het plezier over. Livia heeft toen een tijd acrogym gedaan. Dat vond ze leuk maar het motorrijden vindt ze toch leuker. Na haar wonden te hebben gelikt, stapte ze weer op de motor en bouwde haar kunnen en zelfvertrouwen weer op.

Sinds anderhalf jaar rijdt ze een 65cc motor, op grote wielen die ze zelf moet schakelen. Ze kan net niet helemaal goed bij de trappers dus bij de start heeft ze een blok onder haar voet. Samen met haar vader gaat Livia iedere week naar een baan in de buurt die beschikbaar is, hetzij om te oefenen of voor een wedstrijd. Vader en dochter werden al eens tegelijk clubkampioen in Lochem! De grote verzameling bekers in de schuur herinneren aan evenzoveel gewonnen wedstrijden. Ook mocht ze rijden tijdens de “Zwarte Cross”! Een unieke ervaring.

Naast techniek op de baan traint ze iedere woensdag haar spieren om kracht op te bouwen. Doordat ze sterker wordt kan Livia de motor beter beheersen en worden risico’s beperkt bij deze stoere sport.

De belofte van de lente? Waarschijnlijk gaan we nog veel van deze fanatieke maar vooral vrolijke Hellendoornse horen!

Inge Exoo

Afbeelding
Nieuwe Arie Aardworm wandelroute 2 uur geleden
René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 14 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 16 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 18 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 18 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 18 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 19 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 22 uur geleden