Afbeelding

Phion speelt Mozart, Dvorák en Tsjaikovski

Cultuur

NIJVERDAL - Op zondagmiddag 28 januari wordt het ZINiN Theater in Nijverdal het toneel van een meeslepende symfonische reis, waar liefhebbers van klassieke muziek kunnen genieten van het enerverende concert ‘De Kleuren van het Symfonieorkest’, uitgevoerd door het veel geprezen Symfonieorkest Phion.

Phion, het orkest van Gelderland en Overijssel, neemt het publiek mee op een muzikale reis door het kleurenpalet van een symfonieorkest. Verschillende ensembles, variërend van vijf strijkers tot acht instrumenten bestaande uit strijkers en blazers, onthullen de diverse klankkleuren die dit dynamische gezelschap te bieden heeft.

Mooie diversiteit

De verscheidenheid in klanken wordt onderstreept door composities van meesters als Mozart, Dvorák en Tsjaikovski. Het publiek kan genieten van de sonoriteit van strijkers, de diversiteit van houtblazers en de uitbundigheid van koperblazers. Het concert biedt een feest van afwisseling in stijlen, variërend van de onbekommerde vrolijkheid van 18e-eeuwse Mozart tot de romantiek van Dvorák en de eigentijdse klanken van Poulenc.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt van de avond is een schitterend arrangement van een suite uit ‘De Notenkraker’ van Tsjaikovski. Hierin komen alle musici samen, en in deze subtiele bewerking komt de pracht van de ‘Dans van de Suikerfee’ volledig tot haar recht.

Over Phion

Phion, het orkest van Gelderland en Overijssel, staat bekend om zijn toewijding aan het brengen van betoverende muzikale ervaringen. Met een rijke geschiedenis en een indrukwekkende groep musici, biedt Phion een unieke samensmelting van traditie en vernieuwing.

Ontdek het symfonieorkest

Een unieke kans voor de klassieke muziek liefhebber om het kleurenpalet van het symfonieorkest te ontdekken. Beleef ‘De Kleuren van het Symfonieorkest’ op zondagmiddag 28 januari in het ZINiN Theater. Kaarten zijn te reserveren via www.zinin.com, telefonisch via de reserveerlijn (0548)-624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 22 minuten geleden
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 2 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 2 uur geleden
Afbeelding
Column: Achteraf... 14 uur geleden
Gijs en Barry helpen klanten nog tot 1 juni.
Plentyparts Nijverdal sluit per 1 juni de deuren 16 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Nijntje op BoekStartdag in de ZINiN Bibliotheek 20 uur geleden
Afbeelding
Dansshow van G.V. Fysion 22 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 23 uur geleden