Afbeelding

Opening van Samenspeeltuin aan het Rembrandtplein in Nijverdal

Gemeentenieuws

NIJVERDAL - De Samenspeeltuin aan het Rembrandtplein in Nijverdal wordt zaterdag 9 maart geopend. Deze speeltuin is speciaal gemaakt zodat alle kinderen, met of zonder beperking, samen kunnen spelen op de draaimolen, wip en schommel. Het is de eerste speeltuin in de gemeente Hellendoorn die dat mogelijk maakt.

Iedereen is welkom om mee te doen aan een feestelijke optocht naar de speeltuin. De optocht begint om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Medisch Centrum Nijverdal en gaat naar de speeltuin. Burgemeester Jorrit Eijbersen opent de Samenspeeltuin om 13.30 uur. Er is ook een rolstoelparcours georganiseerd door Scouting met een beperking B.E. St. Joris Overijssel. Kinderen kunnen hier ervaren hoe het is om in een rolstoel te bewegen.

De Samenspeeltuin is het idee van Carlien Albers uit Nijverdal. Zij heeft zelf een beperking en kon als kind niet meespelen in de speeltuin. Haar droom is dat alle kinderen samen kunnen spelen, ongeacht hun beperking.

Dit project is mogelijk gemaakt met steun van de ‘Salomonsongelden’. De broers Salomonson waren belangrijk voor de oprichting van de Ten Cate-fabrieken in Nijverdal. Toen Huize Salomonson werd verkocht, gaf de stichting die het beheerde het geld aan de gemeente Hellendoorn. Het geld van deze fondsen moest worden gebruikt om de gezondheid van de mensen in Nijverdal en omgeving te verbeteren.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in gisteren
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11