Afbeelding

Scheidsrechter Stan Endeman fluit zijn 250e wedstrijd!

Sport

Stan Endeman uit Luttenberg is 24 jaar en fluit al meer dan 10 jaar wedstrijden voor de KNVB. Op zijn 14e kreeg hij zijn eerste KNVB-certificaat bij SV Heeten. Sinds 2013 is Stan scheidsrechter bij SNO Nijverdal.

Al van jongs af aan had Stan een grote droom: fluiten in de Eredivisie. Hij heeft een paar jaar meegedaan aan het Talententraject in District Oost, maar dat stopte definitief in de zomer van 2023. Hoewel Stan wist dat het kon gebeuren, was het toch een teleurstelling. Mensen zeggen vaak dat jongeren niet goed met teleurstellingen kunnen omgaan, maar Stan is anders. Hij heeft twijfels gehad, maar liet zich niet ontmoedigen. Zijn liefde voor het scheidsrechterswerk bleef altijd branden!

Dit jaar gaat het heel goed met Stan. Hij fluit in de gemengde zaterdag eerste klasse en maakte zijn debuut in de vierde divisie tussen TVC’28 en VV Buitenpost. Ook floot hij al een tweede wedstrijd in die divisie bij VV Berkum tegen VV Pelikaan S.

Aanstaande zondag fluit Stan zijn 250e wedstrijd in zijn nog prille loopbaan, WSV Apeldoorn tegen SV Voorwaarts Twello om 14.00 uur. Het bestuur van SNO Nijverdal is trots op Stan en wenst hem veel plezier. “Wij zijn ervan overtuigd dat Stan zich verder zal ontwikkelen als arbiter in (de absolute top) van het amateurvoetbal.”

Afbeelding
'Priscilla': Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje 1 uur geleden
Afbeelding
Het einde is in zicht 8 uur geleden
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 13 uur geleden
Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 7 mei, 19:38
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 7 mei, 17:53
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 7 mei, 16:05
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 7 mei, 13:21
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01