Afbeelding

Scheidsrechter Stan Endeman fluit zijn 250e wedstrijd!

Sport

Stan Endeman uit Luttenberg is 24 jaar en fluit al meer dan 10 jaar wedstrijden voor de KNVB. Op zijn 14e kreeg hij zijn eerste KNVB-certificaat bij SV Heeten. Sinds 2013 is Stan scheidsrechter bij SNO Nijverdal.

Al van jongs af aan had Stan een grote droom: fluiten in de Eredivisie. Hij heeft een paar jaar meegedaan aan het Talententraject in District Oost, maar dat stopte definitief in de zomer van 2023. Hoewel Stan wist dat het kon gebeuren, was het toch een teleurstelling. Mensen zeggen vaak dat jongeren niet goed met teleurstellingen kunnen omgaan, maar Stan is anders. Hij heeft twijfels gehad, maar liet zich niet ontmoedigen. Zijn liefde voor het scheidsrechterswerk bleef altijd branden!

Dit jaar gaat het heel goed met Stan. Hij fluit in de gemengde zaterdag eerste klasse en maakte zijn debuut in de vierde divisie tussen TVC’28 en VV Buitenpost. Ook floot hij al een tweede wedstrijd in die divisie bij VV Berkum tegen VV Pelikaan S.

Aanstaande zondag fluit Stan zijn 250e wedstrijd in zijn nog prille loopbaan, WSV Apeldoorn tegen SV Voorwaarts Twello om 14.00 uur. Het bestuur van SNO Nijverdal is trots op Stan en wenst hem veel plezier. “Wij zijn ervan overtuigd dat Stan zich verder zal ontwikkelen als arbiter in (de absolute top) van het amateurvoetbal.”

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 11 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17