Afbeelding

Singer-songwriter Alex Roeka komt met prijswinnende voorstelling naar ZINiN Theater

Algemeen

NIJVERDAL - Wie Alex Roeka voor het eerst hoort, denkt aan de vergelijkbare donkere stem van Leonard Cohen. Met zijn 77 jaar heeft de singer-songwriter Alex Roeka echter zelf een enorme carrière opgebouwd en hij is nog lang niet versleten. Dat bewijst hij met zijn nieuwe album en gelijknamige theatertour ‘Nieuwe Dromen’. In oktober ontving hij voor deze voorstelling zelfs de Poelifinario, de prijs voor het beste programma in de categorie ‘Kleinkunst’. Op donderdag 24 november om 20.15 uur is Alex Roeka te zien en horen in het ZINiN Theater in Nijverdal.

Wanneer iemand album na album, tour na tour zijn oeuvre vergroot met steeds een nieuwe release op een zelfde hoog niveau en zo’n constante waarde bent met teksten, muziek, de manier waarop hij het publiek weet te raken en ontroeren op geheel eigen wijze, dan is de muziek van grote klasse. Tel daarbij een ongepolijst karakter en presentatie op en je hebt een innemend performer zoals die in Nederland zelden te zien is.

In Roeka’s nieuwe theatershow ‘Nieuwe Dromen’ vertelt en zingt hij over de liefde, de troostende kracht van poëzie, natuurschoon en de jeugdige vrijheid. Hij neemt het publiek mee in zijn gedachtewereld met zijn emotioneel geladen en zeer gedreven stem. Zijn stem wordt vergeleken met die van Leonard Cohen, maar Alex Roeka is Alex Roeka. Onmiddellijk herkenbaar en tekstueel één van de beste liedjesschrijver van de lage landen.

De prijswinnende show ‘Nieuwe Dromen’ is een absolute aanrader voor de liefhebber van tekstueel sterke en breekbare Nederlandse liedjes. De stem en het karakter van Roeka maken er een perfecte avond van. Kaarten à 19,50 euro zijn te reserveren via www.zinin.com, de reserveerlijn (0548)624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

!
Afbeelding
Kerstconcert van Twente Zangers in Parkgebouw 1 uur geleden
Afbeelding
Rudolph van Veen geeft tips voor het kerstdiner 3 uur geleden
Afbeelding
Sympathy for the Devil: theater- show voor de Stones-liefhebber 17 uur geleden
Afbeelding
Kom de CoderDojo ervaren en wees cool bij ZINiN 19 uur geleden
Afbeelding
Dagbesteding houdt voor de eerste keer een kerstmarkt 22 uur geleden
Afbeelding
Adventsconcert van ‘Praise the Lord’ 23 uur geleden
Afbeelding
Melissa Eshuis maakt debuut 6 dec, 12:15
Afbeelding
NKC ‘51 boekt ook in tweede zaalwedstrijd overtuigende zege 6 dec, 10:15