Afbeelding

Digitale zaken volop aan bod bij ZINiN Bibliotheek Nijverdal

Algemeen

NIJVERDAL - Op dinsdag 29 november is er volop aandacht voor digitale zaken in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) om 10.00 uur en tijdens het Digitaal Inloopspreekuur om 15.00 uur. 

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Zakendoen met de overheid gebeurt steeds vaker op de computer via het internet. Denk daarbij aan zorgtoeslag aanvragen, je rijbewijs verlengen, werk zoeken. Maar ook je verkeersboetes betalen kan tegenwoordig via internet. Het is handig als je dan redelijk met de computer om kunt gaan en de weg weet te vinden op het internet. Veel mensen vinden dit nog lastig. Daarom is er op dinsdag 29 november tussen 10.00 en 12.00 uur het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Hier wordt geluisterd naar de problemen die je tegenkomt en krijg je direct informatie waar je mee verder kunt of je wordt doorverwezen naar de juiste instantie. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek en de hulp is gratis. 

Digitaal Inloopspreekuur

Heb je een e-reader, wil je e-boeken lenen van de ZINiN Bibliotheek maar je weet niet hoe? Kom dan dinsdag 29 november vanaf 15.00 uur naar het Digitaal Inloopspreekuur in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal, wij leggen uit hoe het werkt en laten zien hoe je onze e-books-collectie kunt bekijken. Of heb je eerste hulp bij digitale ongelukken nodig? Tijdens het Digitaal Inloopspreekuur kun je terecht met allerlei vragen over je iPad, smartphone, tablet en laptop. Onze docenten zorgen ervoor dat je het maximale uit je apparaat kunt halen. Je kunt ook met vragen over WhatsApp, Facebook DigiD en Instagram terecht. 

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07