De ingang van Eigen Oogst in de Smidse. De expositie mocht dit jaar weer veel bezoekers verwelkomen die konden genieten van prachtige kunst.
De ingang van Eigen Oogst in de Smidse. De expositie mocht dit jaar weer veel bezoekers verwelkomen die konden genieten van prachtige kunst. Foto: A. van Ipenburg

‘Uitgelichten’ bekend gemaakt

Algemeen

NIJVERDAL - Tijdens de expositie van amateurkunstenaars ‘Eigen Oogst’ mag het publiek stemmen op het kunstwerk dat hen het meeste aanspreekt. Na afloop mogen de tien kunstenaars die de meeste stemmen krijgen hun werken tentoonstellen in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur.

Deze tentoonstelling draagt de naam ‘Uitgelicht’. Bij het vaststellen van de lijst ‘Uitgelichten’ houdt de organisatie rekening met het feit, dat iedere kunstenaar maar één keer in de vijf jaar uitgelicht kan worden. Bij de schilders, bijvoorbeeld, vielen dit jaar de nummers 2, 3, 4 en 5 van de scoringslijst ‘buiten de prijzen’, omdat zij in de afgelopen vijf jaar al eens uitgelicht waren. Dit geeft andere schilders alsnog de gelegenheid meer van hun werken aan een breed publiek te tonen.

De kunstenaars waar het om gaat zijn Tia Teijema (bestek/hout solderen), Jaap de Beer (digitale fotografie), Marjan Harmsen (glasfusion), Herman Fransen (keramiek), Michel van Dijk (acryl op katoen), Marieke van Petersen (gesso/acrylverf), Marinus de Vos (acrylverf, abstract op doek), Herman Bonhof (aquarel), Marjo Bonnier-Wolthuis (crazy quilt).

Expositie ‘Uitgelicht’ is vanaf 17 januari tot en met 12 februari 2023 in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur te bewonderen. Tegen die tijd leest u in deze krant meer over de betreffende kunstenaars.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 11 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17