Skatebaan in het Blokkenpark mag volgens jongeren wel wat uitdagender (foto: I. van Ipenburg).
Skatebaan in het Blokkenpark mag volgens jongeren wel wat uitdagender (foto: I. van Ipenburg).

Plannen voor uitbreiding van skatepark De Blokken

Algemeen

NIJVERDAL - Jongeren in de gemeente Hellendoorn hebben behoefte aan een goede plek om Urban Sports, zoals skaten en steppen, uit te oefenen. Ze kwamen samen met Stichting De Welle en de gemeente tot een voorstel om het huidige skatepark in De Blokken uit te breiden. 

Het college van B&W heeft besloten om een bijdrage te leveren aan de uitbreiding. Daarnaast gaat er begin 2023 een voorstel naar de raad waarin de gemeenteraad wordt verzocht om een investeringskrediet beschikbaar te stellen.

Sinds 2016 ligt er een skatebaan in het Blokkenpark. Jongeren die hier skaten en steppen hebben aangegeven dat de baan geen uitdaging meer biedt voor de meer ervaren skaters en steppers. Ze trokken samen met De Welle en de gemeente Hellendoorn op en dachten na over het ontwerp, zodat de baan geschikt is voor jong en oud, van de beginner tot de gevorderde.

Eén uitdagend skatepark

Wethouder Egbert Nijenbanning: “Het is belangrijk voor jongeren om te sporten en elkaar te ontmoeten. Dat bleek wel tijdens de coronacrisis. Het past goed bij de ambitie van de gemeente Hellendoorn om het bewegen in de buitenlucht te stimuleren. Vandaar dat we graag willen meewerken aan de wens van de jongeren. Daarbij kiezen we bewust voor uitbreiding van het bestaande skatepark. Dit sluit aan bij de speelruimtevisie. Daarin staat dat we juist enkele locaties goed willen ontwikkelen met meerdere functies bij elkaar. We gaan voor één uitdagend skatepark en niet voor meerdere kleine elementen. Met dit plan bouwen we voort op de basis die er al ligt in het Blokkenpark. Een duurzame keuze dus.”

Kosten

De totale kosten voor de uitbreiding bedragen naar verwachting ruim 190.000 euro. Het college van B&W heeft besloten om een bijdrage van 25.000 euro te verlenen aan de subsidieaanvraag van de jongeren bij LEADER. Bij LEADER loopt een subsidieaanvraag van 75.000 euro. De jongeren verwachten zelf een bedrag van 7.500 euro op te halen via crowdfunding. B&W zal in een voorstel de gemeenteraad vragen om het restant in een investeringskrediet beschikbaar te stellen. Als de raad hierover positief besluit, wordt contact gezocht met omwonenden en de wijkvereniging.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 mei, 12:41
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11