Afbeelding

SVVN verslaat SDC’12 door doelpunt van Melvin Morsink

Sport

Een zonovergoten Sportpark Groot Lochter met een stroef veld was het decor voor de wedstrijd tussen SVVN en SDC’12. Ook SDC’12 heeft nog belang bij deze wedstrijd. Wanneer SDC’12 wint kunnen ze niet meer degraderen. Dat beide ploegen voor de winst gingen, was in de eerste helft ook duidelijk te zien. Het was één groot gevecht op het middenveld, maar gevaar voor de doelen ontbrak. SVVN kreeg nog wel een paar hoekschoppen, maar wist zoals het gehele seizoen hier geen gevaar uit te stichten.

In de 40e minuut het eerste echte gevaar. Rick Blokhuis van SDC’12 ontsnapt op rechts aan de aandacht van de verdediging. Patriz Loohuis is wel attent en redt SVVN. In de 42e minuut gaat Marvin Thomas er op links vandoor. Uit een moeilijke hoek in de zestien wordt zijn schot geblokt en ook de zoveelste corner levert geen gevaar op. In de 43e minuut ziet Patriz Loohuis opeens een aanvaller van SDC op zich afkomen. Patriz verkleint zijn doel goed en laat zich weer kronen tot winnaar van een duel. Zo staat bij rust de brilstand op het bord. Een stand waar vooral SVVN helemaal niets aan heeft.

In de tweede helft wordt de bal op rechts op Marvin Thomas gegeven. Hij geeft een voorzet richting de tweede paal. Daar loopt Joep Beene maar die komt aan het struikelen zodat deze kans verloren gaat. Het is het startschot voor een tweede helft waar SVVN meer de aanval zoekt om een treffer te forceren. In de 58e minuut wordt de bal op het middenveld door SDC helemaal verkeerd geraakt. Marvin Thomas lobt de bal over de keeper maar ziet de bal net naast gaan. Het is het begin van een hectische periode voor de goal van de Denekampers.

Een minuut later trekt Teun Bakhuis vanaf links naar binnen. Randje zestien schiet hij op de doel. De bal gaat rakelings voorlangs. Er volgt een dubbele wissel bij SVVN waardoor deze nog aanvallender gaat voetballen. In de 61e minuut wordt door twee verdedigers van SDC gemist. Marvin Thomas glipt er tussendoor maar schiet de bal oog in oog met de keeper tegen de doelman in plaats van in het doel. In de 65e minuut komt een ingooi uiteindelijk voor de voeten van Teun Bakhuis. Deze probeert het met een omhaal maar de keeper van SDC’12 redt weer.

De kansenregen bij SVVN ebt weg en in de 78e minuut mag een aanvaller links in de strafschopgebied op doel schieten. Zijn schot gaat voorlangs. In de 79e minuut krijgt Bas Koedijk op rechts de bal. Hij staat randje buitenspel maar het mag doorgaan. Hij geeft een afgemeten voorzet en collega invaller Melvin Morsink rost de bal tegen de touwen: 1-0. SVVN staat op voorsprong en moet dit vast zien te houden of uit te breiden.

In de 83e minuut pakt Patriz Loohuis een terugspeelbal op. De vrije trap gaat dwars door de muur, maar zoals zo vaak brengt Patriz redding. In de 89e minuut schiet Jimmy Scharphof vanaf de rand van de zestien de bal hard richting de kruising. Met een wereldredding weet de doelman een treffer te voorkomen. Diep in blessuretijd krijgt Melle Zwiep nog een grote kans. Met een goede ingreep maakt Tijn Poortman er een corner van. De opluchting bij alles wat de Volharding een warm hart toedraagt is groot wanneer scheidsrechter Gerben Smeenk na ruim 90 minuten een einde aan deze wedstrijd maakt. SVVN wint met 1-0 van SDC’12.

Zaterdag 18 mei om 14.30 uur speelt SVVN een uitwedstrijd tegen Daarlerveen. Dit is de laatste regulier wedstrijd in de competitie. De laatste competitiedag hoeft SVVN niet te voetballen.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 20 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11