Het nieuwe kindcentrum van bovenaf gezien.
Het nieuwe kindcentrum van bovenaf gezien.

Nieuwbouw kindcentrum de Noord Es bereikt hoogste punt

Algemeen

HELLENDOORN - De bouw van het meest duurzame kinderdagverblijf van Columbus Junior ligt op schema. De oplevering staat gepland voor komend voorjaar. Op 12 januari werd gevierd dat het hoogste punt was bereikt. 

Columbus Junior wil bijdragen aan versterking van de kinderopvang als een duurzame voorziening. Toepassingen waar zij mee werkt om dit te bereiken zijn bijvoorbeeld natuurlijke materialen voor speeltoestellen, meer groen en minder tegels voor de buitenruimtes, het gebruik van groene stroom en daar komt nu de eerste circulaire vestiging bij. Het ontwerp voor de nieuwe vestiging is ontstaan vanuit het oogpunt: “kinderopvang kan alleen bijdragen aan een optimale ontwikkeling en een gelukkig leven voor kinderen als er een mooie en leefbare wereld is om door te geven”. Het innovatieve karakter van hun invulling van duurzame kinderopvang zit in de naadloze verbinding tussen de sociale functie en de ecologische verduurzaming. Met als sociale functie het zo goed mogelijk zorgen voor de kinderen vanuit pedagogisch oogpunt. Daarbij creëren zij bewustzijn over het belang van de natuur en groen bij kinderen. Dit belang laat Columbus Junior goed terugzien in de ecologische verduurzaming van haar vestigingen. Het kindcentrum wordt gebouwd door middel van cross laminated timber, in massief hout. Volledig CO2 neutraal en zoveel mogelijk circulair.

De kinderen van de opvanglocaties De Knuist en het Klepperhonk van Columbus Junior zullen zodra het pand klaar is, verhuizen naar de Noord Es.

Een duurzaam pand kan niet zonder isolatie.
De bouw ligt op schema.
Afbeelding
Afbeelding
Laat de dagelijkse sleur van je afglijden: Geniet van een avond vol humor! 5 uur geleden
Afbeelding
Stap in de wereld van Juf Roos en Gijs voor een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! 12 uur geleden
Jong en talentvol lid van SNO Nijverdal Sam van Veen (foto: Linda van Beekhoven).
Cursus Verenigingsscheidsrechter: ga fluitend het veld op! 30 apr, 20:18
Afbeelding
'Kuier deur Kruidenwijk': Stap voor stap naar een actiever en socialer leven 30 apr, 15:05
De nieuwe trainer van NKC ' 51 2: Herman Egberts
Herman Egberts wordt trainer van het tweede van NKC '51 30 apr, 13:58
Afbeelding
Ontdek reizen met het openbaar vervoer 30 apr, 09:15
Afbeelding
King's Men weer op de planken 29 apr, 12:31
Afbeelding
Ontwar digitale knopen 29 apr, 08:00