Afbeelding

Gerdien op de thee bij Albert Sasbrink

Algemeen

Albert Sasbrink is de eerste die ik bezoek met mijn moeders theeserviesje en het leuke is dat Albert haar neef, buurjongen, klasgenoot en goede vriend was. En wat vond ik het zelf ook leuk om hier af te trappen, want in mijn jeugd was ik hier ‘kind aan huis’. Ik speelde vaak met zijn kinderen en andersom waren ze ook bij ons thuis ‘ingekwartierd’. Al met al dus een stukje jeugdsentiment voor mij!

Albert is in de wijde omtrek bekend als eigenaar van Sasbrink Electro in Haarle. In 1957, slechts 17 jaar oud, reed hij (zonder dat z’n moeder het wist) met 250 gulden spaargeld naar Haaksbergen toe om bij een grammofoonplatenwinkel van alles in te kopen. Zelf had hij nog geen rijbewijs, dus zijn 18-jarige buurmeisje Alie (mijn moeder) fungeerde als chauffeur en ‘partner-in-crime’. En zo begon zijn ondernemerschap.

In het begin waren het vooral grammofoonplaten, pick ups, radio’s, band- en cassetterecorders. Later kwamen er videorecorders en DVD-spelers erbij, alsmede koelkasten, wasdrogers en vriezers. Albert was decennialang een zeer enthousiast ondernemer met hart voor de zaak én de klant. Zijn werk hield niet op buiten kantooruren. “Ab, ku’j em komm’n, want de tv dut ‘t nie en wie wilt vanoamd graag voetbal kiek’n!” en hup, hij sprong meteen de auto in. Altijd behulpzaam en gedreven, zo was en is Albert. Hij had dit werk echter niet kunnen uitoefenen zonder zijn vrouw Riek, die bij zijn afwezigheid de winkel én de telefoon bestierde. Menig reparatie heeft zij als een soort van klantenservice-op-afstand weten te fiksen! Zij was en is zijn rots in de branding. Hoe zeggen ze dat ook alweer: achter elke sterke man staat een sterke vrouw!

In 2005 stopte Albert met Sasbrink Electro, maar de reparatie van tweedehands-koelkasten en wasmachines bleef hij doen. Eindelijk kreeg hij meer tijd voor zijn hobby: jukeboxen! Hij werd lid van de Juke Box Club en van de Nederlandse Vereniging voor Historische Radio’s. Echt stilzitten kan Albert nog steeds niet. Hij heeft inmiddels wel 20.000 grammofoonplaten. Let the music play, Albert!

Gerdien Groot Baltink

Bén jij of kén jij iemand bij wie Gerdien op de thee zou moeten? Stuur een e-mail naar re dactie.hvn@dwfmedia.nl onder vermelding van ‘Gerdien op de thee bij’.

Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 52 minuten geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 1 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 1 uur geleden
Afbeelding
BoekStart Voorleesuurtje vol leuke verhaaltjes 3 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 15 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 17 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 18 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 21 uur geleden