Vorig jaar waren diverse vrijwilligers tijdens NLdoet actief met het repareren en renoveren van diverse delen van de blokhut. Nu die werkzaamheden zijn afgerond is het tijd voor een frisse laag verf.
Vorig jaar waren diverse vrijwilligers tijdens NLdoet actief met het repareren en renoveren van diverse delen van de blokhut. Nu die werkzaamheden zijn afgerond is het tijd voor een frisse laag verf. Foto: Scouting

Handen uit de mouwen als vrijwilliger

Algemeen

HELLENDOORN - Op de site van NLdoet hebben zich diverse organisatie in de gemeente Hellendoorn aangemeld met activiteiten voor vrijwilligers. Woongroepen van de Twentse Zorgcentra, Noabers voor Noabers, Scouting De Reggegroep en de kinderboerderij hebben zeer uiteenlopende werkzaamheden voor steeds zo’n tien vrijwilligers. Je kunt een clubhuis van een frisse laag verf voorzien, afrasteringen plaatsen om de dieren op het terrein te houden of meehelpen met de dagelijkse werkzaamheden.

Nou kunnen wij ons als krant zo voorstellen dat er veel meer verenigingen en organisaties, die draaien op vrijwilligers, zijn die wel ondersteunende handen kunnen gebruiken, maar zich niet hebben aangemeld bij NLdoet. Geen nood, dat kan nog steeds!

Maar u mag uw activiteit ook aan onze redactie melden. Mail daarvoor naar redactie.hvn@dwfmedia.nl. Dan kunnen wij vrijdag 3 maart een overzicht plaatsen aan welke activiteiten mensen nog kunnen deelnemen. Plaats deze activiteit vooral ook op de site van NLdoet, dan heeft u gelijk een overzicht van het aantal vrijwilligers dat zich aanmeldt om te helpen. 

De ervaring leert overigens dat veel activiteiten spontaan ontstaan. Wijkverenigingen die de plantsoenen fatsoeneren en vrolijk gekleurde bloemetjes planten, sportverenigingen die hun clubhuis onder handen nemen en scholen die met leerlingen op bezoek gaan in verzorgingshuizen. Alles om de buurt leefbaar te houden en mensen die dat nodig hebben een hart onder de riem te steken.

Net als vorig jaar is Scouting De Reggegroep uit Nijverdal een van de organisaties die zich hebben aangemeld bij NLdoet. Na diverse renoveringswerkzaamheden gaan ze met een grote ploeg enthousiaste vrijwilligers, ouders van leden en oudere leden de blokhut een opfrisbeurt geven. Dat betekent alle kozijnen schuren, gronden en aflakken en de oostzijde van de blokhut schilderen. Binnen gaan ze het plafond van het welpenlokaal sauzen, zodat dat er weer frisser uitziet. Als alles weer strak in de lak zit kunnen de ‘borden’ terug op de gevel en is de blokhut weer prachtig, voor een prettig aanzien en verblijf!


Kinder- en natuurbelevingsboerderij Nijverdal gaat met vrijwilligers aan de slag om de afrasteringen op hun terrein te verbeteren of nieuwe te plaatsen. Ook kunnen vrijwilligers hier meehelpen met de dagelijkse werkzaamheden, zoals het verzorgen en voederen van de dieren.

Noabers voor Noabers kan vrijwilligers gebruiken voor het bezorgen van pakketten en bij het sorteren van goederen die voor hun winkel ingebracht worden. Zij steunen hiermee inwoners van de gemeente die het niet zo breed hebben.

Dat zijn al een paar mooie activiteiten, waarvoor je je via NLdoet aan kunt melden als vrijwilliger. We weten zeker dat er in onze hele gemeente veel meer van dit soort initiatieven zijn die structureel, maar zeker op 10 en 11 maart wat extra ondersteunende handen kunnen gebruiken. Laat het ons weten, dan maken wij het wereldkundig!

Stuur een mail met alle relevante gegevens vóór woensdag 1 maart naar onze redactie en vergeet niet jouw activiteit ook aan te melden bij NLdoet.

In de gemeente Hellendoorn kunnen mensen ook bij diverse organisaties als vrijwilliger aan de slag. Op www.nldoet.nl zie je een overzicht van alle werkzaamheden en organisaties en kun je je aanmelden als vrijwilliger. Wil je structureel aan de slag als vrijwilliger, kijk dan vooral op www.hellendoorndoet.nl.

Hellendoorn doet ook

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2023, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van veel sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Vrijwilliger zijn dóet iets met je. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken.

Afbeelding
Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 mei, 12:41
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11