Activiteiten in de ZINiN Bibliotheek.
Activiteiten in de ZINiN Bibliotheek.

ZINiN Bibliotheek geeft een cursus en een spreekuur in Nijverdal

Algemeen

NIJVERDAL - Op de agenda van de ZINiN Bibliotheek staan weer tal van activiteiten de komende tijd. Zo is er op woensdag 5 april een Online Sollicitatiespreekuur voor wie een leuke baan heeft gezien, maar geen idee heeft hoe op de juiste manier gesolliciteerd moet worden. Verder gaat op donderdag 20 april de cursus Digisterker van start. In deze cursus leert men onder meer omgaan met de digitale overheid. 

Soms is het lastig om via internet je persoonlijke zaken te regelen met de digitale overheid. Denk daarbij aan aangifte doen bij de belastingdienst, een verhuizing doorgeven of huurtoeslag aanvragen. Het kan soms moeilijk zijn om de weg te vinden met weinig ervaring met een pc en internet. Daarom wordt er donderdag 20 april en 4 en 11 mei om 09.30 uur de cursus Digisterker gegeven, om zo te leren hoe zaken met de overheid snel en makkelijk geregeld kunnen worden. Leer bijvoorbeeld ook welke informatie de overheid heeft en hoe die zelf online zijn in te zien, zoals de opbouw van eigen AOW of pensioen. Ook worden de vragen van deelnemers zoveel mogelijk behandeld. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten die elk twee uur duren, waarin iedereen in een rustig tempo verder wordt geholpen. Aanmelden voor de cursus Digisterker moet voor 12 april en kan via www.zinin.com of bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Telefonisch aanmelden mag ook via 0548-624489. 

Sollicitatiespreekuur

Deskundige Sheena Kozijn zit klaar om mensen op weg te helpen met een sollicitatie op 5 april om 10.00 uur. Zij geeft advies over alles wat te maken heeft met solliciteren, zoals de brief, het CV, het sollicitatiegesprek, salarisonderhandelingen en de mogelijkheden van LinkedIn.

Aanmelden voor het online Sollicitatiespreekuur kan via de knop ‘reserveren’ op de website www.zinin.com/voorstelling/sollicitatiespreekuur Dit is noodzakelijk om mee te kunnen doen. Aanmelden kan ook bij de balie van de ZINiN Bibliotheek / Tourist Info in Nijverdal. Deelname is gratis voor leden en niet-leden van de bibliotheek. Bekijk de website van ZINiN voor toekomstige activiteiten.

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07