Rikie Dommerholt van Trefpunt Minima overhandigde een boekwerk aan de wethouders.
Rikie Dommerholt van Trefpunt Minima overhandigde een boekwerk aan de wethouders.

‘Eerste informatiemarkt is succesvol verlopen’

Algemeen

NIJVERDAL - De eerste editie van informatiemarkt sociaal domein, Welzijn, Zorg, Werk & Inkomen was volgens de organisatie een succes. Het thema van deze markt was ‘Met Mekaar veur Elkaar’. De organisatie lag in handen van de Wmo-raad Hellendoorn en het Cliëntenplatform Werk & Inkomen Hellendoorn.

In de hal van het Gemeentehuis stonden 21 organisaties. Zij informeerden de bezoekers over wat ze voor hen kunnen betekenen. Wethouder Annemarie Dubbink opende de markt met een speech en het doorknippen van het lint. Ook Wethouder Peter Lage Venterink was speciaal voor de gelegenheid naar het Huis voor Cultuur en Bestuur gekomen. De verwachtingen bij de deelnemers waren hooggespannen. Door het prachtige lenteweer lag de opkomst van publiek echter wel enigszins lager dan waar men op gehoopt had. Wie niet goed wist bij welke organisatie ze moesten zijn met een bepaalde zorgvraag, werd door het informatiepunt doorverwezen naar de desbetreffende organisatie op de markt.


Het nieuwe restaurant Kleurrijk was ook aanwezig met een marktkraam. Bezoekers konden daar genieten van een lekkernij speciaal voor de gelegenheid gemaakt.

Voor de deelnemers onderling was het ook een mooi moment om, tussen de gesprekken met bezoekers door, even te netwerken en bij te praten. Zo vaak gebeurt het niet dat al deze organisaties op een markt bij elkaar staan.

Bezoekers, deelnemende partijen en de organisatie vinden dat de markt zeker een vervolg moet krijgen.


Op de markt waren Stichting De Welle Nijverdal, Stichting Boom, Evenmens, Avedan, RIBW Nijverdal, InteraktContour, ZorgAccent, LETS Hellendoorn, LOES Hellendoorn, MEE Samen, de Voedselbank, Kleurrijk, Gemeente Hellendoorn-Participatie, Noabers voor Noabers gemeente Hellendoorn, Trefpunt Minima, React Twente, ZINiN Bibliotheek, Gemeente Hellendoorn, Cliëntenplatform Werk en Inkomen, Wmo-raad Hellendoorn, Thuisgenoten en Carintreggeland aanwezig.


Afbeelding
'Wij willen een gezellige kerstborrel' 14 uur geleden
Afbeelding
'Het is ontzettend leuk om te doen' 18 uur geleden
Afbeelding
SamenZijn weer op HOi fm 20 uur geleden
Afbeelding
'Je komt makkelijk in de verleiding' 22 uur geleden
Afbeelding
La Syndicaliste: schokkend en waargebeurd verhaal 2 dec., 19:24
Afbeelding
Midwinterhoornwandeling 2 dec., 17:44
Afbeelding
Open avond Kring Kunst in de Kamer Nijverdal 2 dec., 12:08
Afbeelding
Komt SOS met vervolg symposium? 2 dec., 10:10