Rikie Dommerholt van Trefpunt Minima overhandigde een boekwerk aan de wethouders.
Rikie Dommerholt van Trefpunt Minima overhandigde een boekwerk aan de wethouders.

‘Eerste informatiemarkt is succesvol verlopen’

Algemeen

NIJVERDAL - De eerste editie van informatiemarkt sociaal domein, Welzijn, Zorg, Werk & Inkomen was volgens de organisatie een succes. Het thema van deze markt was ‘Met Mekaar veur Elkaar’. De organisatie lag in handen van de Wmo-raad Hellendoorn en het Cliëntenplatform Werk & Inkomen Hellendoorn.

In de hal van het Gemeentehuis stonden 21 organisaties. Zij informeerden de bezoekers over wat ze voor hen kunnen betekenen. Wethouder Annemarie Dubbink opende de markt met een speech en het doorknippen van het lint. Ook Wethouder Peter Lage Venterink was speciaal voor de gelegenheid naar het Huis voor Cultuur en Bestuur gekomen. De verwachtingen bij de deelnemers waren hooggespannen. Door het prachtige lenteweer lag de opkomst van publiek echter wel enigszins lager dan waar men op gehoopt had. Wie niet goed wist bij welke organisatie ze moesten zijn met een bepaalde zorgvraag, werd door het informatiepunt doorverwezen naar de desbetreffende organisatie op de markt.


Het nieuwe restaurant Kleurrijk was ook aanwezig met een marktkraam. Bezoekers konden daar genieten van een lekkernij speciaal voor de gelegenheid gemaakt.

Voor de deelnemers onderling was het ook een mooi moment om, tussen de gesprekken met bezoekers door, even te netwerken en bij te praten. Zo vaak gebeurt het niet dat al deze organisaties op een markt bij elkaar staan.

Bezoekers, deelnemende partijen en de organisatie vinden dat de markt zeker een vervolg moet krijgen.


Op de markt waren Stichting De Welle Nijverdal, Stichting Boom, Evenmens, Avedan, RIBW Nijverdal, InteraktContour, ZorgAccent, LETS Hellendoorn, LOES Hellendoorn, MEE Samen, de Voedselbank, Kleurrijk, Gemeente Hellendoorn-Participatie, Noabers voor Noabers gemeente Hellendoorn, Trefpunt Minima, React Twente, ZINiN Bibliotheek, Gemeente Hellendoorn, Cliëntenplatform Werk en Inkomen, Wmo-raad Hellendoorn, Thuisgenoten en Carintreggeland aanwezig.


Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 mei, 12:41
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11