Informatieavond LETS
Informatieavond LETS

Informatieavond LETS om eigen netwerk te vergoten en verbreden

Algemeen

HELLENDOORN - Het Lokaal Economisch Transactie Systeem LETS, eerder bekend onder de naam Wevers Transactie Systeem, houdt een Informatieavond op maandag 22 mei, van 20.00 tot 21.00 uur in De Huiskamer, Markt 3 in Nijverdal.

De leden van LETS doen klusjes voor elkaar en betalen elkaar niet met geld maar via een onderling afgesproken waardesysteem. In de gemeente Hellendoorn zijn dat de zogenaamde ‘Wevertjes’ (punten). Wevertjes verdien je door voor andere leden de handen uit de mouwen te steken of iets voor de vereniging te doen. Leden komen onderling overeen hoeveel wevertjes voor een te leveren dienst betaald worden. Wevertjes zijn niet tastbaar zoals munten, maar het saldo wordt in een digitaal systeem (Cyclos) bijgehouden. 

De doelstellingen van de vereniging zijn onder meer: Het opbouwen van een sociaal netwerk, Kennis, kunde en levenservaring delen en eigen vaardigheden en kennis inzetten en ontplooien. Een greep uit vraag en aanbod van de leden: Hulp bij het huishouden, Fietsreparatie, Hulp bij het invullen van formulieren, Hulp bij financiën en belastingen, Hulp bij tuinieren, Hulp bij de computer, Naaiwerk, Vervoer, Hulp bij verhuizingen en Een veelheid aan klussen.

Ongeveer tien keer per jaar zijn leden welkom op de zogenaamde KLETS waar ervaringen, wetenswaardigheden en vraag en aanbod uitgewisseld worden.

LETS is voor iedereen: arm en rijk, jong en oud, man en vrouw, in Nederland geboren of elders. Het inschrijfgeld bedraagt 3,50 euro en de contributie 13,20 euro per jaar. Mensen met een minimuminkomen kunnen gebruik maken van het gemeentelijke Declaratiefonds.

Nu al geïnteresseerd in extra informatie? Bel of e-mail naar: Fenny (0548)619432, info@letshellendoorn.nl, of bezoek de website www.letshellendoorn.nl

Het motto is: Iedereen is wel ergens goed in waar een ander mee geholpen is!

Afbeelding
'Wij willen een gezellige kerstborrel' 14 uur geleden
Afbeelding
'Het is ontzettend leuk om te doen' 18 uur geleden
Afbeelding
SamenZijn weer op HOi fm 19 uur geleden
Afbeelding
'Je komt makkelijk in de verleiding' 22 uur geleden
Afbeelding
La Syndicaliste: schokkend en waargebeurd verhaal 2 dec., 19:24
Afbeelding
Midwinterhoornwandeling 2 dec., 17:44
Afbeelding
Open avond Kring Kunst in de Kamer Nijverdal 2 dec., 12:08
Afbeelding
Komt SOS met vervolg symposium? 2 dec., 10:10