Afbeelding
Foto: Jipkesbelt

‘Dit is het jaar dat we weer echt gaan bloeien’

Algemeen

NIJVERDAL - Tuinvereniging De Jipkesbelt opent zaterdag 27 mei het tuindersseizoen met hun traditionele Plantjesdag. Tijdens deze open dag is ieder welkom om plantjes en stekjes te kopen en ruilen, een bezoek te brengen aan de bijenstal en te genieten van heerlijke streekproducten. Er zullen zelfs enkele vroege producten te koop zijn.

Na twee jaar stilte mogen de tuinders weer bezoekers toelaten op het complex, waar zo’n 100 liefhebbers de heerlijkste groenten en fruit telen. “De afgelopen twee jaar konden onze open dagen helaas niet doorgaan, dus we gaan er nu echt iets moois van maken”, vertelt Emre Yasin Tamer namens de tuinvereniging. “Aan het begin van het tuinseizoen houden we altijd onze Plantjesdag. Een open dag waar iedereen kennis kan maken met ons tuinencomplex en diverse tuinders. We hebben 100 moestuinen en iedere tuinder is daar op zijn of haar eigen manier mee bezig. De een teelt van alles, de ander houdt het bij een paar specifieke groenten. Het mooie van je eigen moestuin is dat je precies dat kunt verbouwen, wat je zelf het lekkerste vindt.”

Bijenstal

De Plantjesdag trekt elk jaar een groot publiek uit de hele regio en veel plantjes en stekjes verwisselen hier van eigenaar. Sommige mensen hebben elders een moestuin en planten hun aanwinsten daar, anderen zetten ze in een pot in de tuin. “Plantjesdag is altijd een erg gezellig begin van het seizoen. De tuinders en bezoekers waarderen dit altijd enorm en daarom zijn we echt blij dat we dit jaar weer echt kunnen gaan bloeien. Alle tuinders vinden het leuk bezoekers meer te vertellen over hun moestuin en te laten zien wat zij verbouwen. De imkers van de bijenstal zijn ook aanwezig, dus bezoekers kunnen daar ook een kijkje nemen en de fascinerende wereld van deze belangrijke bestuivers ontdekken. En natuurlijk is er ruimte voor ontspanning. Bij onze gezellige blokhut kun je genieten van een heerlijk kopje koffie/thee en zelfgebakken cake.”

Jipkesbelt Plantjesdag

After summer fair

Het is nog wat vroeg dag, maar Emre Yasin kijkt alvast vooruit naar het einde van het tuinseizoen. We hebben door het jaar heen meer open dagen, maar de afsluiting van het tuinseizoen is zeker het vermelden waard. Dat doen we met de After Summer Fair op 2 september. Hier verkopen tuinders hun laatste oogst en producten die zij met hun groente en/of fruit hebben gemaakt.

Kun je zaterdag 27 mei niet naar de Plantjesdag? Naast de Plantjesdag en After Summer Fair zijn er open dagen op 10 en 24 juni, 15 juli en 19 augustus.

Afbeelding
'Wij willen een gezellige kerstborrel' 12 uur geleden
Afbeelding
'Het is ontzettend leuk om te doen' 17 uur geleden
Afbeelding
SamenZijn weer op HOi fm 18 uur geleden
Afbeelding
'Je komt makkelijk in de verleiding' 21 uur geleden
Afbeelding
La Syndicaliste: schokkend en waargebeurd verhaal 2 dec., 19:24
Afbeelding
Midwinterhoornwandeling 2 dec., 17:44
Afbeelding
Open avond Kring Kunst in de Kamer Nijverdal 2 dec., 12:08
Afbeelding
Komt SOS met vervolg symposium? 2 dec., 10:10