Colin Farrell en Brendan Gleeson vertolken de hoofdrollen in de zwarte komedie The Banshees of Inisherin van regisseur Martin McDonagh.
Colin Farrell en Brendan Gleeson vertolken de hoofdrollen in de zwarte komedie The Banshees of Inisherin van regisseur Martin McDonagh.

Zwarte komedie over vriendschap bij ZINema

Algemeen

NIJVERDAL - De zwarte komedie ‘The Banshees of Inisherin’ is dinsdag 13 juni te zien bij ZINema in Nijverdal. 

Als de Ierse Colm Doherty in het voorjaar van 1923 zijn vriendschap met drinkmaatje Pádraic Súilleabháin beëindigd, stort het leven van Pádraic in elkaar. De gebeurtenissen escaleren in rap tempo en Colm stelt een drastisch ultimatum om de vriendschap voor eens en altijd te beëindigen.

Waarom Colm na een jarenlagen vriendschap zijn beste vriend laat vallen, is het centrale vraagstuk in deze film. Om daar achter te komen blijft Pádraic zijn voormalige vriend Colm lastig vallen met vragen. Zijn leven is immers in elkaar gestort en hij wil gewoon weer vrienden zijn met Colm. Iedere keer dat hij die vraag stelt, neemt Colm drastische maatregelen om Pádraic duidelijk te maken dat het menens is. Dit leidt tot een gebeurtenis die ervoor zorgt dat de relatie tussen de beide mannen tot een absoluut dieptepunt daalt.

De film begint om 20.00 uur. Kaarten voor ‘The Banshees of Inishirin’ kosten 9 euro en zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.

Afbeelding
Meewandelen met 42e editie van de Amortocht 23 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe woning? Neem de lage hypotheekrente mee! 1 okt., 18:02
Afbeelding
'Verwachten veel kunstwerken' 1 okt., 11:58
Afbeelding
Rayen Panday komt naar ZINiN met cabaretshow 30 sep., 19:56
Afbeelding
Ontdek de innerlijke uitvinder bij ZINiN Bibliotheek 30 sep., 18:08
Afbeelding
De ideale tafel wordt voor je op maat gemaakt 30 sep., 12:15
Afbeelding
Werkgroep Wonen reageert op beroepschrift Plan de Grave 30 sep., 10:00
Afbeelding
Het binnen-buitengevoel in alle seizoenen 30 sep., 07:45