'Boem is ho' is een van de living statues die te zien is op zaterdag 24 juni in het centrum van Rijssen.
'Boem is ho' is een van de living statues die te zien is op zaterdag 24 juni in het centrum van Rijssen.

Living statues op koopzaterdag in Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - Het wordt gezellig met professionele living statues in centrum Rijssen op zaterdag 24 juni. De winkels zijn deze koopzaterdag open tot 21.00 uur.

Vanaf 13.30 uur zijn er op verschillende plekken levende standbeelden te zien. De standbeelden staan op het Schild, HogeWal plein en in de Grotestraat ter hoogte van café Spekhorst. Een aantal beelden trekken door de winkelstraten. De living statues en de workshops worden verzorgd door Kalefater Living Statues. 

Mini workshop voor kinderen

Op het Schild staat een partytent waar kinderen worden geholpen om voor korte tijd een beeld te worden. Ook staat er in de omgeving van de tent een jongen die al ervaring heeft met het spelen van een beeld. Hij zal spelen van 14.00 tot 14.30 uur en elk heel uur tot 17.00 uur starten met een nieuwe spelronde van een half uur. Het is mogelijk om met hem praten en hem te vragen hoe het is om een levend beeld te zijn. Uiteraard praat hij niet als hij speelt.

Boem is ho

Boem is Ho is een levend standbeeld van een fietser die tegen de muur aan is gefietst. Met een knipoog is aan de andere kant van de muur een bokkenkop terwijl de fietser in de lucht hangt. Dit beeld heeft diverse titels behaald. Absoluut een mooi beeld met opmerkelijke details rondom het beeld zelf. Dit levend standbeeld heeft al veel prijzen gewonnen. 

MissBaksel

Een schilderijtje van een lieflijk ogend dametje in het rood en goud voor haar bakwagentje,……..maar dan gaat het mis... rookwolken stijgen op! Wie is de dader? Miss Baksel zeker niet! Haar knechtje moet het flink ontgelden. word verrast door deze living statue-act met een smakelijk einde. 

Woman from the field

Deze titel zegt alles. Een prachtig beeld van een vrouw die op het veld werkt. In Bulgarije zijn ze beroemd om hun rozenblaadjes en alle producten die ze daarvan maken. Dit beeld is een typisch Bulgaarse vrouw die op het veld werkt en de rozenblaadjes draagt. Af en toe komt ze even tot leven om toeschouwers mee te nemen in haar wereld.

Trolletje

Deze Trol is grappig, schattig en ondeugend tegelijk. Men hoort hem van verre aankomen en merkt al snel dat dit ‘schattige’ Trolletje (van 2 meter groot) zich maar al te graag in gesprekken wil mengen. Geboren als levend standbeeld, maar bij gebrek aan ‘trollen-relatine’ al jarenlang een walking act. 

Around the world in 80 Days/Lost

2 oktober 1872, Phileas Fogg gaat met de leden de reformclub in Londen een weddenschap aan. Hij beweert dat hij de wereld rond kan reizen in 80 dagen. Samen met zijn nieuwe bediende Passepartout reist hij over land, zee en in de lucht naar India, Japan, China en Amerika waarbij hij gebruik maakt van de meest bijzondere voertuigen. Nu is hij verdwaalt en lijkt hij niet op tijd terug te komen in Londen. Zal het publiek Fogg helpen om met zijn vreemde voertuig de vele hindernissen te overwinnen? 

Sherlock

Deze wereldberoemde, scherpzinnige speurder staat fier op zijn sokkel. Sherlock zit midden in een onderzoek en is druk opzoek naar antwoorden. Wie zijn de de verdachten? Deze zaak zal tot op de bodem worden uitgezocht. Met zijn wonderlijke mimiek zal deze speurder zorgen voor een stille ondervraging…..

Labyrint

Dwalen of verdwalen in een kostuum. Word verrast door dit kostuum boordevol trappen, bruggetjes, molentjes en kerkjes. 

Meet me in the 60’s

Dit beeld is een levend standbeeld in de stripscène. “Vind je het leuk om thuis op een bijzondere bezoeker te wachten? Hoe voel je je tijdens het voorbereidingsmoment, ben je zenuwachtig of houd je jezelf rustig? ....kom kijken hoe ik het doe.”

Livemuziek 

Gedurende de hele dag is er op het HogeWal plein livemuziek. Vanaf 11.00 uur geven de jeugdleden van muziekvereniging Wilhelmina een concert met het WIT-orkest (Wilhelmina Instromend Talent) en AMV (Algemene Muzikale Vorming). ‘s Middags komt de coverband ‘Hazy Jane’ spelen en ‘s avonds verzorgt de band ‘The Foamies’ een optreden. 

‘s Morgens en ‘s middags is er in de Elsenerstraat en op het Schild de wekelijkse warenmarkt. Natuurlijk kan tijdens of na het shoppen een hapje worden gegeten of iets gedronken worden bij de horeca. Parkeren kan gratis op de parkeerplaatsen rond het centrum.

Het speelschema van alle acts is ook te vinden op de website winkeleninrijssen.nl.

Speelschema

De acts duren elke keer 30 minuten, tenzij anders vermeld.

HogeWal plein

  • Boem is ho: 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur
  • Woman from the field: 17.30 en 18.30 uur
  • Sherlock: 19.00 en 20.00 uur

Schild

  • Workshop: 13.30 tot 17.30 uur (doorlopend)
  • Kindbeeld: 14.00, 15.00, 16.00 en 17.00 uur
  • Lost/Around the world in 80 Days: 15.00 uur richting Haarstraat, 16.00 uur richting Grotestraat, 19.00 uur richting Haarstraat en 20.00 uur richting Grotestraat
  • Miss Baksel: 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur
  • Trolletje Walking act: 14.00 uur richting Haarstraat, 15.00 uur richting Grotestraat, 16.00 uur richting Haarstraat en 17.00 uur richting Grotestraat
  • Meet me in the 60’s: 17.00, 18.00, 19.00 en 20.00 uur
  • Woman from the field: 19.30 en 20.30 uur

Spekhorst

  • Labyrint: 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur
  • Sherlock: 17.00 en 18.00 uur


Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 1 uur geleden
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 3 uur geleden
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 5 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 6 uur geleden
Afbeelding
Column: Achteraf... 17 uur geleden
Gijs en Barry helpen klanten nog tot 1 juni.
Plentyparts Nijverdal sluit per 1 juni de deuren 19 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Nijntje op BoekStartdag in de ZINiN Bibliotheek gisteren
Afbeelding
Dansshow van G.V. Fysion gisteren