Deelnemers zullen ook dit jaar onderweg weer water en modder tegenkomen.
Deelnemers zullen ook dit jaar onderweg weer water en modder tegenkomen. Foto: ANNAUF

Jong en oud aan de start bij Regge Survival

Algemeen

NIJVERDAL - De Nijverdalse Atletiek- en Survivalvereniging Atletics houdt op zaterdag 21 oktober de 26e editie van de Regge Survival. Naast de recreatieve afstanden voor de jeugd van 4 tot en met 17 jaar worden op deze dag ook de clubkampioenschappen gehouden voor de jeugd van Atletics. 

Alle survivalmaterialen voor de Regge Survival liggen al een tijdje uitgestald op de atletiekbaan in Nijverdal. Klaar om vervoerd te worden naar de juiste plek op het parcours, om vervolgens opgebouwd te worden. Sinds afgelopen zaterdag is dagelijks een groep vrijwilligers bezig om alle hindernissen op te bouwen en het parcours uit te zetten. Volgens de organisatie loopt alles nog volgens schema en kunnen deelnemers weer een mooie editie verwachten. Het evenement begint ’s morgens om 9.00 uur met de eerste afstand, waarbij de allerjongste deelnemers het spits af mogen bijten. Tijdens deze Iniminirun mogen kinderen tussen de 4 en 6 jaar het survivalparcours afleggen, waarbij ze kennismaken met de survivalsport. Vervolgens is het de beurt aan de jeugdleden van ASV Atletics en wordt er gestreden bij de clubkampioenschappen, waarna de groepen starten voor de 6 kilometer. Vanaf 11.15 uur is het de beurt aan de teams van de 4 kilometer.


In de herfstvakantie
De Regge Survival vindt voor het tweede jaar op rij plaats in de herfstvakantie, al is dat volgens organisatie geen punt van zorg. “Het seizoen begint voor de survivalsport eigenlijk nu pas, dus een survival bij koudere temperaturen is op zich niet gek”, vertelt Bas Jongejan van de organisatie. Toch heeft de organisatie afgelopen woensdag aangekondigd dat bijna alle waterhindernissen worden geschrapt vanwege de weersvoorspellingen. Eén waterhindernis blijft wel in het parcours: de Regge-oversteek. Deelnemers van de 4 en 6 kilometer kunnen hier zelf kiezen of ze de hindernis willen doen, of toch liever een stukje omlopen op het droge.

“We kregen al wel wat vragen van bezorgde ouders of deelnemers echt door het koude water moeten”, vertelt Bas Jongejan van de organisatie. “Bij echte survivalwedstrijden in de winter gaan ze bij nog koudere temperaturen door het water, dus gek is die gedachte niet. Gelukkig is de Regge Survival geen wedstrijd en staat plezier voorop.”
Bij de Regge Survival doen deelnemers in groepjes mee, waardoor ze bij lastige hindernissen soms even op elkaar moeten wachten. Juist in die groepen verwacht Jongejan dat deelnemers het eerder koud kunnen krijgen. “Daarom adviseren we deelnemers altijd om ook tijdens het wachten in beweging te blijven. Op die manier blijf je lekker warm.”

Voor volgend jaar kijkt de organisatie opnieuw naar de mogelijkheden om weer als vanouds in juni de Regge Survival te houden.

Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 1 uur geleden
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 13 uur geleden
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 15 uur geleden
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 21 uur geleden
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 23 uur geleden
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES gisteren
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online gisteren
Afbeelding
Column: Achteraf... 15 mei, 20:15