Afbeelding

Wandelen en rennen voor het goede doel

Algemeen

NIJVERDAL - De Nijverdalse Berg verandert op de laatste zondag van november in een ontmoetingsplek voor natuurliefhebbers en sportievelingen. Voor de vijfde keer op rij organiseert ZorgSaam de BocoTrail, een evenement dat de schoonheid van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug viert en tegelijkertijd bijdraagt aan een nobel doel: de strijd tegen de ziekte van Batten.

Deelnemers kunnen zich zondag 26 november verheugen op een parcours van 15 km, met start om 10.00 uur vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, gelegen aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. De inschrijfkosten bedragen slechts 10 euro voor de wandelaars en 15 euro voor de trailrunners. “Een kleine prijs voor een grootse beleving en een bijdrage aan het goede doel”, aldus de organisatie.

De BocoTrail, bekend om zijn niet-competitieve karakter, nodigt deelnemers uit om op eigen tempo de uitdagende route te verkennen. De paden, gemarkeerd met linten, slingeren door het afwisselende landschap en bevatten aanzienlijke hoogteverschillen die de wandelaars en hardlopers zullen uitdagen.

Ook dit jaar hoopt de organisatie, door middel van inschrijfgelden en donaties, een substantieel bedrag over te maken aan de Stichting Beat Batten, die onderzoek doet naar de dodelijke kinderziekte van Batten. “Elke stap die onze deelnemers zetten, is een stap dichter bij hoop voor kinderen getroffen door deze hartverscheurende ziekte”, zegt een woordvoerder van ZorgSaam.

Voor het comfort van de deelnemers zijn er diverse voorzieningen beschikbaar bij het startpunt: toiletten, een restaurant voor de broodnodige energie voor of na de tocht, een verzorgingspost halverwege de route en ruime parkeergelegenheid voor alle bezoekers.

De BocoTrail staat symbool voor de gezamenlijke inzet van onze gemeenschap om zowel de gezondheid te bevorderen als iets terug te geven. Terwijl de deelnemers genieten van de uitzichten en de frisse lucht, wordt hen ook een moment van reflectie geboden over de impact die zij hebben buiten de gebaande paden.

Inschrijven kan via www.zorgsaamloperscompany.nl/kalender/. Voor wie de stoute schoenen nog niet heeft aangetrokken: dit is dé kans om te wandelen of te rennen met een hart en verschil te maken, één stap tegelijk en gaat het om het genieten van het lopen in een prachtige omgeving!

Afbeelding
Duurzaam Trappen en Fairtrade Happen 4 uur geleden
Joep Wagenmans van VV Hellendoorn maakte de openingstreffer. (Foto: Wim Beunk)
Overtuigende winst VV Hellendoorn tegen SVVN 7 uur geleden
Steam Sister is een van de vele muzikale acts die tijdens de Nacht van Nijverdal van zich laten horen.
Nacht van Nijverdal bruist in centrum POLL 10 uur geleden
Er zijn vijf themasessies te volgen over mentale gezondheid, mediawijsheid, voeding, bewegen en slapen.
Gezond Leven is Kinderspel: themabijeenkomst voor ouders 12 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 13 uur geleden
Afbeelding
'Priscilla': Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje gisteren
Afbeelding
Het einde is in zicht 8 mei, 12:45
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 8 mei, 07:59