Schilderij van Julia Joosen dat momenteel te zien is in Huis voor Cultuur en Bestuur.
Schilderij van Julia Joosen dat momenteel te zien is in Huis voor Cultuur en Bestuur.

Nieuwe kunst in het Huis voor Cultuur en Bestuur

Algemeen

NIJVERDAL - Bezoekers en gebruikers van het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal kunnen de komende tijd kunst bewonderen van Julia Joosen uit het Gelderse Drempt. Haar werk is te zien op verschillende plekken in het gebouw.

Joosen begon in 1978 met aquarelleren. Later richtte zij zich meer op het schilderen met olie- en acrylverf. Aanvankelijk realistisch en figuratief, tegenwoordig meer abstract. “Ik werk bij voorkeur met thema’s en benader deze steeds op verschillende manieren”, zegt zij. “Dat maakt mijn schilderijen divers. In mijn abstracte werk zoek ik naar lijn- en kleurcombinaties.” De werken van Joosen zijn de komende maanden gratis te zien aan de kunstmuren in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal.

Aan de muren in het Huis voor Cultuur en Bestuur is vaker kunst te zien. Deze muren worden de kunstmuren genoemd. Op deze manier worden bezoekers en gebruikers van het gebouw geconfronteerd met vele vormen van beeldende kunst en krijgen kunstenaars de gelegenheid zich te presenteren. De kunstmuren zijn te vinden bij de publieksbalie, de foyer van de openbare vergaderzalen op de eerste verdieping, bij de ingang aan de Constantijnstraat en in de Haarlezaal en de Daarlezaal.


Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 10 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11