Afbeelding

Grootste kanarietentoonstelling van Nederland in Rijssen

Algemeen

RIJSSEN- De Eerste Rijssense Kanarie Vereniging (ERKV) bestaat inmiddels al 75 jaar en hield vorige week de grootste onderlinge clubtentoonstelling van Nederland in haar clubgebouw aan de Marijkestraat in Rijssen.

Niet minder dan duizend vogels van allerlei kleuren en rassen waren er op deze fraaie tentoonstelling te zien. Exposanten vanuit verschillende uithoeken kwamen naar Rijssen om hun vogels te laten beoordelen. Dit werd vakkundig gedaan door een keurmeesterkorps dat bestond uit 14 personen uit het hele land. Nadat alle vogels individueel waren beoordeeld werden de prijswinnaars van deze dag bekend gemaakt en de winnende vogels bekroond voor hun schoonheid. De ERKV is een vereniging met een rijke geschiedenis. Zo'n 140 kanarieliefhebbers hebben zich bij de vereniging aangesloten. Deze leden komen niet alleen uit Rijssen maar ook uit omliggende plaatsen.

Jonge leden welkom
R. Woudenberg mag zich voorzitter noemen van de ERKV. Zelf is hij al 39 jaar lid en heeft daarvan ook 27 jaar de functie van penningmeester op zich genomen. Sinds 12 jaar is hij de trotse voorzitter van de kanarievereniging. Hij vertelt dat de vereniging hoofdzakelijk bestat uit oudere liefhebbers van deze vogelhobby. Hij hoopt dat er zich in de toekomst weer wat jongere leden aanmelden om de vereniging in leven te houden. Anders ziet hij de toekomst voor de kanarieverenigingen met zorg tegemoet. Volgens Woudenberg, zelf aanwezig op deze tentoonstelling met 38 kanaries, kost het enkele maanden van voorbereiding om een zo'n grote tentoonstelling te organiseren. Hij dankt dan ook de sponsoren voor de financiële onderbouwing om deze tentoonstelling in stand te houden. De heer Woudenberg is niet alleen voorzitter van de ERKV, maar ook werkzaam als keurmeester voor kanaries. Vanuit deze functie mag hij kanaries keuren op verschillende tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Wereldkampioenschap
Het keuren van kanaries is een bijzondere functie. Een van de hoogtepunten voor de heer Woudenberg in dit vak was de uitnodiging om als keurmeester voor kanaries te mogen optreden tijdens de wereldkampioenschappen. Hij heeft deze functie zowel in Nederland als Spanje een keer mogen uitvoeren.

Dick Tukkers

Afbeelding
Het einde is in zicht 1 uur geleden
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 6 uur geleden
Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 18 uur geleden
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 20 uur geleden
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 22 uur geleden
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! gisteren
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42