Afbeelding

Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies

Sport

SVVN speelde afgelopen zaterdag een gemeentelijke derby tegen VV Hellendoorn. Voor SVVN staat er veel op het spel tijdens de uitwedstrijd in Hellendoorn. Er zijn nog weinig wedstrijden te spelen en dus weinig punten te behalen. Maar om degradatie te ontlopen heeft SVVN nog wel een aantal punten nodig. Ook voor VV Hellendoorn is dit een belangrijke wedstrijd. Zij. maken nog kans op nacompetitie voor promotie.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Erwin Heijmeriks ontspon er een open wedstrijd. Beide ploegen zochten vol de aanval. Al aan het begin van de wedstrijd krijgt VV Hellendoorn drie kansen om de score te openen. In de 5e minuut is de eerste kans voor Ruben Hendriks, maar die vindt Patriz Loohuis op zijn weg. In de 12e minuut voorkomt Loohuis opnieuw dat SVVN op achterstand komt. In de 18e minuut krijgt Loohuis hulp van zijn verdediging als VV Hellendoorn weer op kansrijke positie op doel mag schieten.

De volgende kans om de score te openen is voor SVVN. In de 19e minuut schiet Teun Bakhuis vanaf 25 meter op doel. Met een uiterste krachtsinspanning duwt doelman Luuk Broekman de bal op de lat en blijft de rebound onbenut. In de 30e minuut krijgt SVVN een vrije trap op zo’n 30 meter. Teun Bakhuis schiet op doel en de doelman van VV Hellendoorn weet wederom, maar wel met moeite, de bal te keren. De rebound blijft onbenut. Deze wwordt voorlangs geschoten voor een leeg doel. In de 33e minuut ontsnapt Joep Beene aan buitenspel. Hij schiet de bal via een been van de tegenstander tegen de buitenkant van de paal. In de corner die daarop volgt kopt Robin de Jong de bal in het zijnet.


In deze van de wedstrijd laat SVVN goed voetbal zien en krijgen ze ook veel kansen. Echter is het VV Hellendoorn die als eerste scoort. Een aanval vanaf rechts belandt voor de voeten van Joep Wagenmans die de bal in het dak van het doel peert. Vlak voor rust krijgt Joep Beene nog een kans op de gelijkmaker vanaf rechts, maar ook hij vindt de keeper van VV Hellendoorn op zijn pad. De teams gaan met een 1-0 stand de rust in.

De tweede helft is slechts enkele seconden oud als Joep Beene de diepte in wordt gestuurd. Hij gaat binnen de beruchte lijnen onderuit nadat er een overtreding op hem lijkt te zijn gemaakt. De scheidsrechter laat de bal echter niet op de stip leggen. In de 52e minuut trekt Teun Bakhuis op links naar binnen. Hij geeft voor en de bal belandt via Rowan Wijnen voor de voeten van Stef Hallink die net buiten de zestien met een schitterend schot het doel vindt en de stand weer gelijktrekt.

In de 59e minuut mag VV Hellendoorn een voorzet vanaf links geven. Carlos Lopes wordt vrij gelaten en dat betekent uiteraard dat SVVN weer op een achterstand komt. Twee minuten later staat het achterin weer niet goed en Ruben Hendriks mag zelfs twee keer vrijuit schieten om het verschil twee te maken. Zo geeft SVVN in de twee minuten tijd de wedstrijd compleet uit handen. SVVN probeert het nog wel, maar tot grote kansen komt het niet meer. Uiteindelijk wordt het ook nog 4-1.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11