Afbeelding

Poëziewedstrijd bij ZINiN

Algemeen

NIJVERDAL - De werkgroep ZINiN Taal organiseert een poëziewedstrijd voor inwoners van de gemeente Hellendoorn en mensen die op de een of andere manier een band hebben met de gemeente. Poëzie is een mooie manier om dit te vertolken voor een breed publiek. Jaarlijks doen dan ook veel mensen mee.

Zowel professionals als amateurs worden uitgenodigd en uitgedaagd om een gedicht van maximaal 20 regels in te sturen met als thema 'theater van het leven'. Dat gedicht mag zowel in het Nederlands als in de streektaal geschreven zijn. Dichters die kans willen maken op een prijs moeten hun gedicht uiterlijk 15 mei 2018 inzenden via cultuur@zinin.com. De gedichten worden beoordeeld door een jury onder voorzitterschap van burgemeester Anneke Raven.

Jury
De jury bestaat verder uit docent Nederlands Henk Pennings, dichteres en bibliothecaresse Jolanda Broens, neerlandicus en tekstschrijver Jan Verhoek en Bob Faber namens ZINiN Taal. De uitslag wordt in juni bekendgemaakt. ZINiN Taal is een actieve werkgroep die zich inspant om taal op allerlei manieren onder de aandacht te brengen. Het Groot Hellendoorns dictee voor leerlingen van de basisschool bijvoorbeeld is sinds jaar en dag een begrip. En in de week van de poëzie eind januari genoten liefhebbers in de Smidse in Nijverdal van een avond met interviews met lokale dichters, korte workshops en muzikale intermezzo's rond het thema inspiratie.

Decorandi 2024
Lintjesregen gemeente Hellendoorn 2024 57 minuten geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 1 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 3 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 3 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 3 uur geleden
Afbeelding
BoekStart Voorleesuurtje vol leuke verhaaltjes 6 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 18 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 19 uur geleden