Foto: Wethouder Dennis op den Dries
Foto: Wethouder Dennis op den Dries Foto: Gemeente Hellendoorn

GroenLinks draagt Willem Joosten voor als tijdelijk vervanger wethouder Dennis op den Dries

Algemeen

De GroenLinks-fractie in de gemeente Hellendoorn draagt Willem Joosten voor als tijdelijk vervanger van wethouder Dennis op den Dries. De vervanging geldt vooralsnog voor een periode van 16 weken. Uiteraard is deze tijdelijke benoeming nog wel afhankelijk van instemming door de gemeenteraad van Hellendoorn, die daarover op 23 april een besluit neemt.

Willem Joosten heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. De laatste 15 jaar voor zijn pensionering in 2014 was hij directielid van Waterschap Regge en Dinkel, waarvan de laatste zes jaar secretaris-directeur. Hij heeft in die hoedanigheid mede vormgegeven aan de fusie van Regge en Dinkel met Velt en Vecht tot het huidige Waterschap Vechtstromen. Hij was tussen 2008 en 2016 lid van de raad van commissarissen van Beter Wonen waarvan de laatste twee jaar als voorzitter. Tevens was hij van 2002 tot en met 2008 fractievoorzitter van GroenLinks Hengelo, voorzitter van het presidium en plaatsvervangend raadsvoorzitter.

Op dit moment is hij actief als vennoot adviseur voor bestuurlijke, ruimtelijke, organisatorische en strategische vraagstukken en processen bij het adviesbureau BROS compagnons V.O.F.. Daarnaast is Joosten sinds juli 2015 voorzitter en adviseur van het Adviesteam Overijssel van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij en sinds november 2017 voorzitter van de coöperatie Twentse Noabers UA.

Zoals bekend is wethouder Op den Dries de komende tijd nog uitgeschakeld wegens zijn intensieve behandeling van leukemie.

GroenLinks fractieleider Anja ter Harmsel is blij in Willem Joosten een goede tijdelijke vervanger te hebben gevonden voor Dennis op den Dries. "In Willem zien wij een gedegen en sterke vervangende wethouder, die zich in deze roerige tijden goed staande weet te houden. Door zijn open manier van besturen, brede belangstelling en toegankelijkheid hebben wij als fractie alle vertrouwen in hem."

Wethouder Op den Dries laat weten dat hij met een gerust hart zijn portefeuille tijdelijk aan Willem Joosten overdraagt. Hij kan zich zo volledig op zijn herstel richten en straks in alle rust weer zijn conditie opbouwen. Uiteraard blijft hij de gang van zaken in Hellendoorn op de voet volgen.
Ook het college heeft er alle vertrouwen in dat met deze benoeming de continuïteit en slagvaardigheid van het gemeentebestuur is verzekerd.

Decorandi 2024
Lintjesregen gemeente Hellendoorn 2024 1 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 2 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 3 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 3 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 4 uur geleden
Afbeelding
BoekStart Voorleesuurtje vol leuke verhaaltjes 6 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 18 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 19 uur geleden