Afbeelding

Schemerwandeling

Algemeen

NIJVERDAL - Wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer op de grens tussen dag en nacht. Tijdens deze wandeling zal de langzaam ondergaan en begint het te schemeren. De natuur komt tot rust, een laatste vogel zingt zijn lied. Maar niet alle dieren gaan slapen: de nachtdieren komen tevoorschijn. Wie weet hoor of ziet u tijdens deze wandeling nog nachtdier. Een wandeling door stille, uitgestrekte heidevelden is een mooie afsluiting van uw dag.

Woensdag 10 juli heeft u de unieke kans om mee te gaan met een schemertocht. Na zonsondergang is het natuurgebied gesloten voor publiek, maar samen met een gids mag u het gebied 's avonds verkennen.

Start wandeling
De start van de wandeling is bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, aan de Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal. De wandeling start om 21.00 uur en duurt tot ongeveer 23.00 uur. De lengte van de wandeling is rond de 5 kilometer en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Overige informatie
Kosten voor volwassenen €5,00 en €3,50 voor de kinderen t/m 12 U kunt zich aanmelden voor deze wandeling op de website van Staatsbosbeheer: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/schemerwandeling-sallandse-heuvelrug

Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 11 uur geleden
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 12 uur geleden
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 14 uur geleden
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 17 uur geleden
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44