Vrachtwagenverbod en snelheidsremmers Grotestraat

HELLENDOORN - Inmiddels is het al enige tijd geleden dat de Grotestraat is vernieuwd. En wat op papier perfect leek, blijkt in de praktijk toch net iets anders uit te pakken.

Gebruikers zijn na vijf maanden wel gewend aan de nieuwe situatie en de tekortkomingen van het plan zijn duidelijk geworden en gaan aangepakt worden door de gemeente. Zo zorgen vrachtwagens in de Grotestraat voor overlast en daarom zijn er afgelopen periode borden geplaatst die aangeven dat het woonerfgedeelte is afgesloten voor vrachtwagens. Er geldt echter wel een uitzondering voor vrachtwagens korter dan 12 meter. Zij mogen tussen 7.00 en 13.00 uur wel het gebied in om winkels te bevoorraden.

Snelheid
Het gedeelte tussen het Keizerserf en de Maximastraat is ingericht als woonerf. Dat betekent dat daar een maximumsnelheid geldt van 15 kilometer per uur. Voor de overige delen van de Grotestraat tussen de Budde en het politiebureau geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer. Dit wordt allemaal met borden aangegeven. Monitoring via GPS-data laat zien dat de overgrote meerderheid van het verkeer in de 30 km zone niet of nauwelijks te hard rijdt. Maar in de beleving van winkelend publiek is de snelheid toch vaak behoorlijk hoog. En in de 15 km zone wordt veelal ook een snelheid van zo'n 30 km per uur gereden. Daarom gaat de gemeente een proef doen met het plaatsen van grote plantenbakken. De indruk van een doorgaande straat wordt daarmee minder en de verwachting is dat de snelheid zal verminderen. Als de proef slaagt, worden er definitieve maatregelen genomen.

Meer berichten
 
Auto zoeker