Afbeelding

Politie maakt vuist tegen drugsdealers

Algemeen

NIJVERDAL - De politie heeft de afgelopen maand enkele arrestaties verricht in de strijd tegen drugsoverlast binnen de gemeente. Helaas ontving de politie al sinds januari klachten van buurtbewoners over het dealen van drugs in de Kruidenwijk. Mensen voelen zich hierdoor onveilig in de buurt, wat uiteraard niet de bedoeling is.

De politie is op basis van de signalen van bewoners en de wijkagent gestart met een onderzoek. Er zijn diverse aanhoudingen verricht waarbij onder meer grote hoeveelheden hard- en softdrugs in beslag genomen zijn.

Aanhoudingen
Een 18-jarige jongen uit Nijverdal werd in het kader van dit onderzoek tweemaal aangehouden. De jongen werd op 16 april staande gehouden na een achtervolging, waarbij agenten hennep, hasj en een grote hoeveelheid harddrugs aantroffen. Afgelopen week liep de onsuccesvolle straatdealer opnieuw tegen de lamp. Op 3 juli hielden agenten hem weer aan voor dealen, waarbij hij wederom een grote hoeveelheid harddrugs bij zich had. Ook een 18-jarige plaatsgenoot werd aangehouden met softdrugs en een groot geldbedrag. De tieners zijn niet de enige overlastveroorzakers. Op 25 juni werd een 20-jarige Zwollenaar aangehouden voor drugs dealen. Agenten troffen een grote hoeveelheid softdrugs aan en in de woning nog eens 1,5 kilo harddrugs. Enkele dagen later werd een 22-jarige Nijverdaler aangehouden voor dealen. Deze was in bezit van 700 gram softdrugs, 67 gram harddrugs en ruim 13.000 euro aan contanten.

Niet klaar
De politie Hellendoorn liet via Facebook weten nog volop bezig te zijn met het onderzoek. Zo worden ook gegevensdragers (telefoons en dergelijke) onderzocht. Verdere aanhoudingen zijn dan ook niet uitgesloten aldus de politie. Wie iets wil melden of meer weet kan bellen met 0900-8844 of anoniem, 0800-7000. Zo kunt u helpen om de overlast tegen te gaan.

Decorandi 2024
Lintjesregen gemeente Hellendoorn 2024 1 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 2 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 4 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 4 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 4 uur geleden
Afbeelding
BoekStart Voorleesuurtje vol leuke verhaaltjes 7 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 19 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 20 uur geleden