Moutainbikeroute Reggedal wordt veiliger en uitdagender

HELLENDOORN - Over de Kalvenhaar loopt een deel van de groene mountainbikeroute in de gemeente Hellendoorn. De werkzaamheden om deze route te verleggen zijn in volle gang.

Met het verleggen van de route worden de MTB’ers van de fietsers en de wandelaars in het gebied gescheiden. Zo heeft iedereen zijn eigen ruimte om vrij te recreëren. Het nieuwe gedeelte wordt ook een stuk aantrekkelijker: met meer onverharde paden, houten vlonders en modder zijn er nieuwe manieren gevonden om je te laten slippen en klimmen. Extra uitdaging, dus! Ook zijn er drie struweeleilanden aangelegd op de Kalvenhaar, die goed zichtbaar zijn in het landschap. Hiermee wordt ook de leefomgeving voor vogels en insecten versterkt.

Verwachting
Naar verwachting zal de mountainbikeroute Reggedal dit najaar klaar zijn. Het verleggen van dit deel van de route is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de initiatiefnemers, vrijwilligers, Waterschap Vechtstromen, Landschap Overijssel, Support for Nature, Routenetwerken Twente en de gemeente Hellendoorn.

Meer berichten