De basisschool in vroeger tijden.
De basisschool in vroeger tijden.

Marliaantjes viert 100-jarig bestaan

Algemeen

HELLENDOORN - Basisschool De Marliaantjes viert het 100-jarig bestaan. De receptie die vanwege deze mijlpaal samen met (oud-)leerlingen, leerkrachten, ouders, (oud-)Marlenaren en andere belangstellenden wordt gehouden vindt plaats op vrijdag 13 mei van 16.00 tot 21.00 uur in en om de school aan de Hammerweg 8 in Hellendoorn.

In eerste instantie was het de bedoeling dat het 100-jarig bestaan in september 2020 gevierd zou worden, omdat de school op dat moment daadwerkelijk 100 jaar bestond. Vanwege corona heeft dit destijds niet plaats kunnen vinden. Gelukkig kon het feest voor de kinderen datzelfde schooljaar (2020-2021) in juni alsnog doorgaan. Onder leiding van Drum4Fun hebben de kinderen genoten van een feestelijke en muzikale schooldag.

“We zijn heel blij dat binnenkort dan toch ook de receptie plaats kan vinden”, aldus de jubileumcommissie. De commissie, bestaande uit (oud-)leerkrachten en ouders, is druk bezig met de voorbereidingen. Zodat iedereen die De Marliaantjes een warm hart toedraagt, 13 mei aanstaande het 100-jarig bestaan alsnog mee kan vieren.

“De Marlenaren waren en zijn nog steeds zeer betrokken bij de school. De slogan “Samen kom je verder” is hier nog steeds echt van toepassing. Vele (over-)grootvaders, -grootmoeders, vaders en moeders gingen de huidige leerlingen al voor op deze leuke, gezellige en kleine school”, laat een van de commissieleden weten. De aanstaande receptie is een mooie gelegenheid voor jong en oud(er) om een rondje door de school te maken. Tijdens de receptie kan men de school bekijken. En zijn er lokalen ingericht met spullen en foto’s van vroeger. “Uiteraard is het ook leuk om te zien hoe het er anno 2022 aan toe gaat in het basisonderwijs.”

Naast een rondje “vroeger en nu” door de school, zullen een aantal mensen tijdens de receptie een woordje doen. Maar tijdens de receptie is er vooral gelegenheid om bij te praten met (oude) bekenden onder het genot van een hapje en drankje. “We nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn!”

In verband met de voorbereidingen wil de jubileumcommissie graag weten op hoeveel mensen ze kunnen rekenen. Opgeven kan via: marliaantjes100jaar@gmail.com. Via Facebook ‘Basisschool De Marliaantjes’, speciaal gemaakt voor het 100-jarig jubileum, kan men de commissie ook volgen. “Hier zijn inmiddels de eerste oude foto’s zichtbaar en vindt u de laatste berichten over de receptie.”

De jubileumcommissie roept iedereen die nog naar de receptie wil komen op vrijdag 13 mei tussen 16.00 en 21.00 uur zich nog snel aan te melden. De receptie wordt gehouden bij basisschool De Marliaantjes aan de Hammerweg 8 in Hellendoorn.

De Marliaantjes tegenwoordig.
Afbeelding
Voorstelling ‘Hoopvol’ in Openluchttheater 2 uur geleden
Afbeelding
Gerben Löwik Classic gaat langs mooiste plekjes 4 uur geleden
Afbeelding
De mooiste plekken in het hart van Overijssel 8 uur geleden
Afbeelding
Uitreiking Cultuurprijs aan actrice Johanna ter Steege 20 uur geleden
Afbeelding
Waterpolozussen terug bij Het Ravijn 22 uur geleden
Afbeelding
Gratis inzameling van plastic verpakkingen en glas voor organisaties en bedrijven 16 mei, 14:06
Afbeelding
Nijverdals Mannenkoor huldigt jubilarissen 16 mei, 12:01
Afbeelding
Reflectie van ChristenUnie op plannen Koestraat 16 mei, 09:54