Afbeelding
Foto: Petra Broeze

Recht uit het hart: Petra Broeze

Algemeen

Mijn naam is Petra Broeze. Toen ik jaren geleden een spiegelreflexcamera in handen kreeg, was ik direct verkocht. Ik heb meerdere cursussen en workshops gevolgd. Sinds een jaar doe ik een fotografieopleiding waarbij de complete techniek en alle disciplines aan bod komen. Ik houd er van om rond te dwalen met de camera om mijn nek. Of ik nou op een drukke dag in de stad ben of op een leeg strand, ik ga helemaal op in het moment. Ik kan goed observeren, ben gevoelig voor sfeer en heb oog voor detail. Overal zie ik mooi licht, leuke situaties en interessante mensen. Dan maak ik mezelf onzichtbaar en vergeet de tijd.

Ik hield altijd al van macrofotografie, maar heb door de opleiding ontdekt dat culinaire fotografie me ook goed afgaat. Ik geniet van mooi kleurgebruik en vind het heerlijk om te experimenteren met compositie, lange sluitertijden en scherpte diepte. Mensen geregisseerd portretteren vind ik wel spannend. Ik wil graag dat iemand zich prettig voelt en bereid me voor tot in de puntjes. Ik zorg dat ik meerdere kaartjes en lenzen bij me heb en dat alle batterijen zijn opgeladen, zodat ik nergens op misgrijp.

Het meest ontspannen ben ik wanneer niks in scene is gezet en ik kan fotograferen wat ik zie gebeuren. Ik hoop ooit evenementen, reis- of bedrijfsreportages te mogen fotograferen. Dan vallen omgeving, details en spontane momenten samen.

Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 10 uur geleden
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 12 uur geleden
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 16 uur geleden
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 17 uur geleden
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 20 uur geleden
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 21 uur geleden
Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter 2 mei, 19:37
Afbeelding
Taboedoorbrekend: lezing over de menopauze 2 mei, 18:08