Weet Emiel Wouters met Het Ravijn UZSC dit weekend wel te verslaan. (foto: Wim Beunk)
Weet Emiel Wouters met Het Ravijn UZSC dit weekend wel te verslaan. (foto: Wim Beunk)

Het Ravijn maakt zich op voor toetje van competitie

Algemeen

NIJVERDAL - De wedstrijden in de kwartfinale om het landskampioenschap staan op het programma voor 13, 14 en 15 mei. Tegenstander in deze wedstrijden is opnieuw UZSC uit Utrecht. De Utrechters kegelden de ploeg van trainer-coach Zeno Reuten twee weken terug uit de halve finale van de KNZB beker, na een wanvertoning van de Nijverdalse ploeg in het eigen Ravijnbad. 

Even in herinnering: zaterdag 30 april wonnen de Nijverdallers in Utrecht met 9-12 van UZSC. Zondag 1 mei wisten de Utrechters zich te revancheren, door vanuit verslagen positie in Nijverdal met 11-6 van de Ravijn heren te winnen. Ze plaatsten zich daardoor voor de finale van de KNZB beker afgelopen weekend in Den Haag. Daar werden ze verslagen door ZV De Zaan met 10-7. De Zaandamse herenselectie won hiermee voor het eerst in haar geschiedenis de KNZB beker.

De Ravijnselectie heeft twee weken de tijd gehad om te herstellen van de verloren halve finalestrijd en zich op te maken voor de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Vrijdagavond 13 mei starten de Nijverdallers om 20.30 uur in het eigen Ravijnbad met de eerste wedstrijd in een best of three cyclus. Zaterdagavond 14 mei om 19.30 uur wordt in zwembad Krommerijn de tweede wedstrijd gespeeld. De ploeg van Zeno Reuten moet beide wedstrijden winnen om een derde wedstrijd, zondagmiddag 15 mei om 15.30 uur wederom in het eigen Ravijnbad, te ontlopen. Wordt een van de twee wedstrijden verloren, dan vindt zondagmiddag de derde beslissende wedstrijd om een plek in de halve finale van de play-offs plaats.

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50