Archiefbeeld laatste meeting 2019
Archiefbeeld laatste meeting 2019

Genieten van honderden klassieke bolides

Algemeen

NIJVERDAL - Alles wat ronkt en bromt komt op zondag 15 mei naar Nijverdal. Net als veel andere evenementen is de grootste oldtimermeeting van Oost-Nederland weer terug van weggeweest. Van 12.00 tot 17.00 uur staan alle soorten en maten bolides in het centrum van het dorp.

Afdeling ‘Klassiekers’ van Automobile Sport Vereniging Hellendoorn (ASVH) heeft het draaiboek voor de dag al een tijdje rond. “Ondanks dat we er een paar jaar tussenuit zijn geweest door omstandigheden”, aldus bestuurslid Erwin Deijk. Fans van old- en youngtimers kunnen volgens Deijk genieten van honderden klassieke bolides tijdens de oldtimermeeting op 15 mei. “We hebben een aantal trucks, veel auto’s en er zijn ook motoren en brommers aangemeld.”

Op de woensdag dat bestuurslid Deijk met ons spreekt, zegt hij dat er al zo’n driehonderd voorinschrijvingen zijn. “Zeker op het laatste moment stijgt het aantal aanmeldingen per dag.” Hierbij zitten veel bekenden van de show, maar ook nieuwe gezichten en auto’s. “Het aantal autoclubs stijgt ook nog steeds”, vult Deijk aan. Bekend of onbekend, voor alle klassiekers wordt ruimte gemaakt voor de meeting. “We mogen de hele Grotestraat gebruiken, dus er is genoeg plek.” Zelfs op de dag zelf kunnen trotse eigenaren van old- en youngtimers zich nog aanmelden. “Dit moet wel voor 12.00 uur, want dan sluiten de toegang voor motorisch verkeer tot 17.00 uur.”

Het Nijverdalse centrum zal niet alleen draaien om draaiende motoren. Winkeliers zullen hun deuren openen zodat de meeting gepaard gaat met een koopzondag. “Er is ook een onderdelenmarkt, die stands zijn verspreid over het centrum. Daarnaast zijn er ook nog springkussens en muziek”, somt Deijk op. Met alle activiteiten en het mooie weer in het verschiet noemt het bestuurslid deze zondag een dag om niet te missen.

Het aanmelden voor een standplaats met uw bolide kan via klassiekers@asvh.nl.
Lukt het niet om 15 mei aanwezig te zijn? Voor de liefhebbers van klassiekers en autosport organiseert ASVH aan het begin en het einde van het auto-seizoen meetings op verschillende data en locaties. Meer informatie hierover vindt u op www.asvh.nl.

Tekst: EG-Wél


Foto: ASVH Klassiekers

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50