Afbeelding
Foto: Marco Luttenberg

Tweede en derde plek voor jeugd van Ravijn bij NK onder 15 jaar

Algemeen

NIJVERDAL/AMERSFOORT - De waterpolojeugd van Z&PC Het Ravijn onder de 15 jaar zijn het afgelopen weekend met hun teams tweede en derde geworden tijdens de Nationale Kampioenschappen waterpolo in Amersfoort (=meisjes) en Nijverdal (= jongens). Bij de Jongens werd Widex/GZC-Donk kampioen en bij de meisjes het organiserende ZPC Amersfoort.

Trainer-coach Sander Roelofs over het gespeelde NK in Amersfoort. “De afgelopen weken heeft meisjes onder de 15 jaar zich flink weten te ontwikkelen en omhoog geknokt in de competitie, ze waren gestegen van plek 6 naar plek 2. Daardoor waren ze in de eerste ronde van de playoffs vrijgeloot.”

Op zaterdag troffen de meiden van Het Ravijn  ZV de Zaan. De Zaan was de nummer drie uit de competitie dus het beloofde een spannende pot te worden. De eerste periode eindigde in 1-1, aan de kant van het Ravijn opende Maud Roelofs de score. Na twee periodes was de stand 2-2 na een doelpunt van Ravijn Captain Jiera Luttenberg. Aan de hand van Myrthe Broekmate werd de derde periode afgesloten met 3-3. In de vierde periode pakte Het Ravijn even het momentum na een rode kaart van de coach van de Zaan. Het Ravijn liep uit naar 5-3, via twee strafworpen van Myrthe Broekmate. De Zaan kwam nog terug tot 5-4, maar de winst kwam niet in gevaar.

Op zondag was ZPC Amersfoort de tegenstander. Het hele seizoen stond ZPC Amersfoort bovenaan in de competitie. En in de eindstrijd bewezen ze ook dat ze de beste ploeg waren. 12-4 was de uitslag. “In de eerste periode konden we goed bijblijven en kwamen we zelfs op een 0-1 voorsprong, uiteindelijk eindigt deze periode in 2-1. De tweede periode deed ons de das om en werd met 5-0 verloren. De derde periode eindigde in 3-1, waarna we besloten om volledig door te wisselen en iedereen speeltijd te gunnen. Uiteindelijk werd het dus 12-4. We zijn super trots op deze meidengroep. Ze hebben bewezen erg hecht te zijn en dit seizoen voor elkaar te knokken.”

In Nijverdal streden de jongens onder leiding van Gert Jan Veerman. “De kruisfinales op de zaterdagochtend waren al erg spannend”, aldus Veerman. “Nadat de jongens van PSV De Zaan hadden verslagen, moest ZPB pas na strafworpen hun meerdere erkennen aan GZC-Donk. In de halve finales won De Ham nipt van PSV. GZC-Donk wist ook met minimaal verschil Het Ravijn uit de finale te houden. Op zondag werd ZPB 5e na strafworpen tegen De Zaan. Ook Het Ravijn had strafworpen nodig tegen PSV om de derde plaats veilig te stellen. Uiteindelijk won GZC-Donk met een doelpunt verschil van De Ham de finale.

Komend weekend spelen de meisjes onder de 17 voor de final six in Zwembad De Zijl in Leiden. De jongens onder de 17 hebben zich niet weten te plaatsen.

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50