Elkaar even oppeppen bij het begin van de wedstrijd vrijdagavond 13 mei in Het Ravijn.
Elkaar even oppeppen bij het begin van de wedstrijd vrijdagavond 13 mei in Het Ravijn. Foto: Wim Beunk

Heren plaatsen zich voor halve finale

Algemeen

NIJVERDAL - Wat in de halve finale in de strijd om de KNZB beker niet lukte, is de heren van Z&PC Het Ravijn in de kwartfinale van de play-offs wel gelukt: UZSC uit Utrecht in twee wedstrijden verslaan. De ploeg van trainer-coach Zeno Reuten won vrijdagavond in het eigen Ravijnbad met 12-9 en speelde zaterdag in het Krommerijn zwembad in Utrecht met 10-10 gelijk. Na strafworpen was Het Ravijn de winnaar.

In Utrecht eindigden de Ravijnheren na de eerste twee periodes van de wedstrijd op achterstand. De derde en vierde periode werden echter afgesloten met respectievelijk 7-7 en 10-10 gelijkspel. Strafworpen moesten hierna de winnaar aanwijzen. Na gelijkopgaande schoten op doel trok Het Ravijn uiteindelijk aan het langste eind door het vijfde doelpunt raak te schieten. Dat lukte UZSC niet, waardoor de Nijverdallers met  4-5 de strafworpen serie wisten te eindigen, waardoor de wedstrijd met 14-15 werd gewonnen. Saillant detail in dezen was, dat een goed spelende keeper Job van As, bij het nemen van de laatste strafworp door Reuten werd gewisseld voor Brent Hofmeijer, die op zijn beurt die laatste strafworp ook wist te stoppen. Zo beleefde de KLM piloot ook zijn aandeel in de strijd om het ticket naar halve finale.

“In de wedstrijd van vrijdag vind ik dat we degelijk hebben gespeeld”, aldus Reuten. “Er zat vertrouwen in het spel. Wel werden we in de derde periode uit ons spel gehaald, maar wisten dat in de laatste periode weer degelijk op te pakken”. De wedstrijd zaterdag in Utrecht was genieten vanaf de kant. Reuten: “We hebben heel volwassen gespeeld. Het was een degelijke mentaal sterke wedstrijd.” Hopelijk wordt dat het komende weekend doorgezet. Vanaf vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei speelt heren 1 in een best of three cyclus de halve finale van de play-offs. 

ZV De Zaan uit Zaandam is dan de tegenstander van de Ravijnheren in die halve finale van de play-off. De Zaan had afgelopen weekend drie wedstrijden nodig om Schoonderbouw ZPC-Amersfoort van zich af te houden. Vrijdagavond 13 mei wonnen ze in eigen huis met 10-8 van Amersfoort. Zaterdag waren de Amersfoorters met 8-6 te sterk, waardoor een derde wedstrijd nodig bleek in Zaandam. Hier wist de potentiële kampioenskandidaat Amersfoort nipt met 11-10 van zich af te houden.  Het Ravijn heeft thuisvoordeel, omdat zij tweede in de competitie zijn geëindigd en ZV De Zaan derde. De eerste thuiswedstrijd is vrijdagavond 20 mei om 20.30 uur in Het Ravijn. Zaterdag 21 mei wordt de tweede wedstrijd op verzoek van ZV De Zaan in zwembad Aquarijn in Alphen aan den Rijn gespeeld. Dit omdat het bad grotere afmetingen heeft dan in het thuisbad in Zaandam. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur. Een eventuele derde wedstrijd is zondag 22 mei in Het Ravijn om 17.00 uur.

Statistieken

Vrijdag 13 mei, Zwembad “Het Ravijn”, Het Ravijn-UZSC 12-9.
Periodestanden: 4-3, 8-6(4-3), 9-8(1-2), 12-9(3-1).
Doelpunten Het Ravijn: Bas ter Brake 3x, Emiel wouters 2x, Jorn Muller 2x, Hugo Wouters 2x, Lars Gottemaker 1x, Jorrit Aanstoot 1x, Yoran Loos 1x.
Doelpunten UZSC: Luuk Gielen 2x, Hugo de Vrije 2x, Flemming Kastrop 2x, Benjamin Hoepelman 1x, Bram van de Berselaar 1x, Jeroen Rouwenhorst 1x.

Zaterdag 14 mei, Zwembad “Krommerijn”, UZSC-Het Ravijn: 10-10, Na strafworpen 14-15.
Periodestanden: 4-3, 6-5, 7-7, 10-10.
Doelpunten Het Ravijn: Bas ter Brake 5x, Emiel Wouters 3x, Yoran Loos 3x, Hugo Wouters 2x, Jorrit Aanstoot 1x, Jorn Muller 1x.
Strafworpen UZSC: Flemming Kastrop 1x, Sook Willemsen 1x, Luuk Gielen 1x, Gies Wijnhoven 1x,
Strafworpen Het Ravijn: Emiel Wouters 1x, Jorn Muller 1x, Yoran Loos 1x, Hugo Wouters 1x, Bas ter Brake 1x.

Blijdschap bij de Ravijnheren na het behalen van de halve finale om het landskampioenschap van Nederland.
Afbeelding
Bruisend Nijverdal zoekt vrijwilligers 9 uur geleden
Afbeelding
Jubilarissen SVVN alsnog in het zonnetje gezet 11 uur geleden
Afbeelding
Column: bankje voor jou 17 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met het thema ‘Ik zal u rust geven’ 19 uur geleden
Afbeelding
Rust in je levenmet mindfulness 21 uur geleden
Afbeelding
NKC ‘51 speelt voor behoud in Overgangsklasse 1 jul, 19:31
Afbeelding
Bos Bedden Nijverdal Nieuwste Auping Studio 1 jul, 17:58
Afbeelding
Techniek, beleving voor jong en oud 1 jul, 14:06