De heren van ZPC Het Ravijn trainden donderdagochtend tegelijk met hun tegenstander van die avond, Steaua Bucharest uit Roemenië.
De heren van ZPC Het Ravijn trainden donderdagochtend tegelijk met hun tegenstander van die avond, Steaua Bucharest uit Roemenië. Foto: A. van Ipenburg

‘Voor eerste keer zo’n groot toernooi’

Algemeen

NIJVERDAL - Dit weekend spettert het water in zwembad Het Ravijn weer alle kanten op. De accommodatie is het toneel voor de LEN Champions League waterpolo. Met het behalen van het landskampioenschap waren de heren van ZPC Het Ravijn gelijk gekwalificeerd voor dit super evenement.

“Als landskampioen mag je meedoen aan de Champions League en je kunt aangeven dat je een groepsfase wilt organiseren,” vertelt Shelly Jambor, manager van Het Ravijn - zwem, sport, zorg. “ZPC Het Ravijn kreeg gelijk de eerste groepsfase toegewezen. Het is natuurlijk geweldig dat zo’n evenement in onze accommodatie gehouden wordt. Ik ben daar echt heel trots op.”

Faciliteren

Hoewel het meeste werk bij leden en vrijwilligers van ZPC Het Ravijn ligt, zijn er voor Shelly en haar medewerkers van het zwembad ook de nodige aandachtspunten. “Wij faciliteren het geheel en dat betekent dat alles moet werken, het water moet goed zijn, de doelen, de lijnen, de kleedruimtes moeten schoon zijn, alles moet kloppen. Dat is natuurlijk ons dagelijks werk en dat doen we altijd met veel plezier, maar dit weekend is toch wel bijzonder. Wat ik mooi vind, is de wisselwerking en samenwerking met de vereniging. Een van onze medewerkers heeft haar groot rijbewijs en rijdt dit weekend als vrijwilliger met een bus om de spelers van hotel naar zwembad en terug te vervoeren. De teammanager van heren 1 is weer vrijwilliger bij ons, dus zo krijg je een mooie wisselwerking. Er komt heel veel bij kijken, maar de samenwerking met ZPC Het Ravijn is geweldig.”

Bijzondere sfeer

Voor Shelly is het de eerste keer dat zo’n groot toernooi in ‘haar’ zwembad plaatsvindt. “Dit is echt een belevenis. Er hangt een heel bijzondere sfeer, de saamhorigheid, iedereen doet zijn best er een geweldig evenement van te maken. Ik ben echt ontzettend trots dat dit in onze accommodatie plaatsvindt. Ik heb ontzettend veel waardering voor de vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken. En voor onze reguliere gasten, die geconfronteerd worden met wat verschuivingen van hun activiteiten. In verband met trainingen van de verschillende ploegen en natuurlijk de wedstrijden kunnen niet alle activiteiten doorgaan, maar de meeste mensen reageren heel positief. Je krijgt als zwembad nou eenmaal niet vaak de kans zoiets moois te faciliteren. Ik heb zelfs van collega zwembaden positieve reactie gekregen. Dat ze het leuk voor ons vinden dat wij dit mogen doen.”

Programma

Donderdagavond speelden de heren van ZPC Het Ravijn hun eerste wedstrijd al, vrijdag en zaterdag spelen ze weer om 20.30 uur en zondag sluiten ze de groepsfase af met een wedstrijd om 11.00 uur. Publiek is bij alle wedstrijden van harte welkom. Kijk voor het volledige programma en kaartjes op zpc-hetravijn.nl. Hierna gaat het Europese avontuur verder in de tweede ronde, de Europa Cup of de Challenger Cup.

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 6 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 8 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 10 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 13 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 13 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 15 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 17 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45