V.l.n.r.: Wim van de Merwe, Bart Willems en Richard Roolvink.
V.l.n.r.: Wim van de Merwe, Bart Willems en Richard Roolvink.

Scholieren al op jonge leeftijd enthousiast maken voor techniek

Algemeen

HELLENDOORN-NIJVERDAL - Techniek, onderwijs, Worldskills en de naam Wim van de Merwe zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al jaren zet Wim zich in voor alle drie, de techniek, onderwijs en de Worldskills. 

Scholieren enthousiasmeren voor de techniek is iets dat bij Wim in het bloed zit. En dat kan niet vroeg genoeg beginnen. De hoogste groepen van de basisschool worden door hem al ontvangen bij Van de Brink Staalbouw tijdens de Techniekdag in Hellendoorn en Nijverdal. Dat sluit ook aan bij wat WorldSkills voor ogen heeft. Op hun website omschrijven ze zelf het best met de woorden: “WorldSkills Netherlands is een stichting die zich sinds 2001 inzet ter promotie van het vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Wij ondersteunen jongeren bij het ontdekken van hun skills en helpen deze te ontwikkelen. Dit doen we in samenwerking met onderwijs en bedrijfsleven, onder andere door het organiseren van vakwedstrijden voor vmbo’ers (Skills Talents) en mbo’ers (Skills Heroes).” Wim heeft al menig school zo enthousiast gekregen om zich ook bij de WorldSkills wedstrijden aan te sluiten. Ook begeleidt hij de deelnemers tijdens de wedstrijden. Wim: “Momenteel zijn Richard Roolvink, deelnemer aan de WoldSkills 2015 in San Paolo Brazilië, en ik bezig met het trainen van Bart Willems. Hij doet als lasser van 13 tot en met 22 oktober mee aan de WorldSkills competitie 2022 in Cleveland, staat Ohio, Verenigde Staten. Is niet zo makkelijk als het lijkt. Zelf woon ik in Hellendoorn, Richard in Hengelo (OV) en Bart woont helemaal in Mill (NB). Maar de passie en het enthousiasme dat is iets wat we delen. Zelfs op vrije dagen gaat Bart naar het bedrijf waar hij werkt om te oefenen en van zijn werkgever, Wennekers Welding Support, krijgt hij ook de ruimte om dat te doen. En wij brengen dat wat hij nodig heeft vanuit Twente naar hem toe.”  

Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 54 seconden geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 12 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 14 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 16 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 18 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 18 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 20 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 22 uur geleden