De appelverkoop is een jaarlijkse traditie. Met hopelijk ook in 2022 weer een mooie opbrengst voor De Schoof.
De appelverkoop is een jaarlijkse traditie. Met hopelijk ook in 2022 weer een mooie opbrengst voor De Schoof.

Weer appelactie en Israëlzondag bij De Schoof in Daarlerveen

Algemeen

DAARLERVEEN - De Protestantse Gemeente De Schoof in Daarlerveen houdt op dinsdag 4 oktober weer de jaarlijkse grote appelverkoop. 

Herfst en appels: ze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Wat is er fijner dan fruit, afgeleverd aan de deur! Vanuit een centraal punt zullen vrijwilligers tussen 18.00 uur en 21.00 uur Daarlerveen weer voorzien van lekkere verse Elstar appels. 

Ze komen huis-aan-huis in het gehele postcode gebied van Daarlerveen. Ten zuiden van Daarlerveen gaan de verkopers tot de Westerveenweg en tot en met de Stouweweg. Naast de 325 zakken die ze in Daarlerveen hopen te verkopen werden ook de nodige bestellingen voor vrienden, familie en kennissen gedaan via het formulier wat eerder huis aan huis verspreid werd. Uiteraard hoopt De Schoof ook dit jaar weer op een mooie opbrengst.

Israëlzondag

Komende zondag 2 oktober staat nog een andere jaarlijkse traditie op het programma. Iedere eerste zondag van oktober is het namelijk Israëlzondag in de kerken. Waarom? Omdat de kerken in de jaren na de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog (6 miljoen Joden vermoord!) zich realiseerden hoe fundamenteel hun band is met het Joodse volk. De keuze viel op de eerste zondag van oktober, want in de weken eromheen worden altijd belangrijke Joodse feesten gevierd. Dat is ook dit jaar zo. Op maandag 26 en dinsdag 27 september is het Joods Nieuwjaar (Rosj Hasjana). Dan volgen de dagen van inkeer, die uitlopen in Grote Verzoendag (Jom Kippoer), dit jaar op woensdag 5 oktober. Van maandag 10 tot en met zondag 16 oktober viert Israël vervolgens het Loofhuttenfeest (Soekot). Op maandag 17 oktober is het Sjemini Atseret (Slotfeest) en op dinsdag 18 oktober is het Simchat Thora (Vreugde der Wet). Genoeg redenen om in deze weken daar verder bij stil te staan.’ 

Het thema van de Israëlzondag voor dit jaar is ‘Vreugde van de wet’. Deze dienst start om 09.30 uur in De Schoof aan de Brugstraat 10 in Daarlerveen. Alle belangstellenden zijn van harte welkom.

Decorandi 2024
Lintjesregen gemeente Hellendoorn 2024 1 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 2 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 3 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 4 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 4 uur geleden
Afbeelding
BoekStart Voorleesuurtje vol leuke verhaaltjes 6 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 18 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 20 uur geleden