The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.

The Fortunate Sons op Schapenmarkt

Cultuur

HELLENDOORN - Regionale band The Fortunate Sons, tweede bij Battle of the Bands en afgelopen weekend vier dagen in een uitverkocht Ziggo Dome, beloofde Koningsdag in Hellendoorn op een geweldige manier af te sluiten. De plannen waren rond, de kosten berekend en toch liep de kaartverkoop niet zoals gehoopt.

“Dat was een flinke tegenvaller”, vertelt Jasper van der Kolk, eigenaar van De Lantaarn. “Samen met De Barbier hebben we een geweldig programma voor Koningsdag samengesteld. Van 14.30 tot 21.00 uur is er volop goede muziek op de Schapenmarkt, met ‘s middags diverse lokale bands en opkomend talent, die topmuziek brengen. ‘s Avonds sluiten we af met The Fortunate Sons die twee dijken van sets gaan spelen.”

Toegang

In tegenstelling tot de meeste andere activiteiten, moeten bezoekers voor het optreden van The Fortunate Sons toegangskaartjes kopen. “Een paar weken geleden was ‘The Beegees Forever’ hier, de band die de Battle of the Bands won. Dat was een geweldig succes, dus we waren heel blij dat we The Fortunate Sons met Koningsdag hier konden krijgen. Maar dat bracht wel een hele organisatie met zich mee. We moesten een buitenpodium regelen, overal hekken omheen, beveiliging erbij, een heel kostenplaatje alles bij elkaar. Omdat we het plein wel vol willen hebben en iedereen erbij moet kunnen zijn, hebben we strak gerekend, maar wel zo, dat we in ieder geval een beetje uit de kosten zouden komen. Dat leverde een prijs op van 22,50 euro per kaartje. Al snel kregen we verschillende reacties, dat dat voor veel mensen helaas niet haalbaar was. Daar baalden we enorm van, want onze Koningsdagactiviteiten moeten voor iedereen toegankelijk zijn. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en besloten de toegangsprijs te verlagen tot tien euro.

Bezoekers die al een kaartje gekocht hebben, hebben van ons een voucher ontvangen die ze op Koningsdag kunnen inwisselen voor vijf munten. Zo hopen we iedereen tegemoet te komen en met deze band een super Koningsdag te geven.”

The Fortunate Sons spelen de muziek van Creedence Clearwater Revival, die in de jaren ‘50 en ‘60 hits scoorden met ‘Proud Mary’, ‘Bad moon rising’ en ‘Fortunate Son’.

Dat wil je op Koningsdag niet missen, dus koop snel een kaartje voor deze geweldige tribute band op lantaarn.nl

Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter 1 uur geleden
Afbeelding
Taboedoorbrekend: lezing over de menopauze 3 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Nijverdal FOTO'S 7 uur geleden
Afbeelding
Ridderstrijd geopend 10 uur geleden
Afbeelding
Groei en Bloei Salland houdt Lentefair 12 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 13 uur geleden
Afbeelding
Laat de dagelijkse sleur van je afglijden: Geniet van een avond vol humor! gisteren
Afbeelding
Stap in de wereld van Juf Roos en Gijs voor een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! 1 mei, 12:15