Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen. Foto: ANNAUF

Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal

Cultuur

NIJVERDAL - Koningsdag is een van de leukste dagen van het jaar: feestvieren en spullen verkopen op de Grootse Nijverdalse Vrijmarkt. Boeken die jij niet meer leest of een geweldig optreden alles is mogelijk.

Muziek maken, zingen en dansen, mensen worden er vrolijk van en geven je er graag wat voor. Net als voor de spullen die bij jou overbodig zijn geworden. Heb je zelf geen kleedje op de Vrijmarkt, kom dan vooral even langs struinen. Je ziet vast iets moois waarvan je niet wist dat je het graag wilde hebben!

Als je niets vindt bij de tweedehandsspullen, kun je altijd je geluk nog beproeven bij de winkels, want die zijn op deze dag gewoon geopend. Of je strijkt lekker neer op een terrasje om te genieten van oranje lekkernijen.

Koningsdag begint in Nijverdal om 10.00 met de traditionele opening door voorzitter Ewald Aaltink en burgemeester Jorrit Eijbersen. Aansluitend is er een aubade in samenwerking met orkest EMOS Daarle en zullen diverse inwoners een lintje ontvangen. Aanwezigen kunnen hen daarna feliciteren.

Van 11.00 tot 12.30 uur verzorgt de Pop Rock Factory een optreden op het Henri Dunantplein, gevolgd door de band Marathon Men met Jan Niewold van 13.00 tot 17.00 uur.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 18 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11