Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen. Foto: ANNAUF

Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal

Cultuur

NIJVERDAL - Koningsdag is een van de leukste dagen van het jaar: feestvieren en spullen verkopen op de Grootse Nijverdalse Vrijmarkt. Boeken die jij niet meer leest of een geweldig optreden alles is mogelijk.

Muziek maken, zingen en dansen, mensen worden er vrolijk van en geven je er graag wat voor. Net als voor de spullen die bij jou overbodig zijn geworden. Heb je zelf geen kleedje op de Vrijmarkt, kom dan vooral even langs struinen. Je ziet vast iets moois waarvan je niet wist dat je het graag wilde hebben!

Als je niets vindt bij de tweedehandsspullen, kun je altijd je geluk nog beproeven bij de winkels, want die zijn op deze dag gewoon geopend. Of je strijkt lekker neer op een terrasje om te genieten van oranje lekkernijen.

Koningsdag begint in Nijverdal om 10.00 met de traditionele opening door voorzitter Ewald Aaltink en burgemeester Jorrit Eijbersen. Aansluitend is er een aubade in samenwerking met orkest EMOS Daarle en zullen diverse inwoners een lintje ontvangen. Aanwezigen kunnen hen daarna feliciteren.

Van 11.00 tot 12.30 uur verzorgt de Pop Rock Factory een optreden op het Henri Dunantplein, gevolgd door de band Marathon Men met Jan Niewold van 13.00 tot 17.00 uur.

Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 8 uur geleden
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 10 uur geleden
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 13 uur geleden
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 15 uur geleden
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 18 uur geleden
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 19 uur geleden
Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter 2 mei, 19:37
Afbeelding
Taboedoorbrekend: lezing over de menopauze 2 mei, 18:08