Afbeelding

‘Tussen de oren van je puber’

Nieuws

Vitaal Hellendoorn organiseert een ouderavond over de mentale weerbaarheid van jongeren. Op dinsdagavond 12 maart is iedereen van harte welkom bij CSG Reggesteyn aan de Willem de Clercqstraat in Nijverdal voor deze speciale ouderavond. De avond is gratis te bezoeken.

De avond is bedoeld voor alle ouders van jongeren tussen 12-18 jaar uit de gemeente Hellendoorn. Ouders krijgen tijdens deze ouderavond tips en informatie over hoe ze met hun kind het gesprek aan kunnen gaan over emoties en mentale problemen. Schoolstress, prestatiedruk en andere zaken kunnen invloed hebben over hoe een puber zich voelt. Ouders en opvoeders worstelen nog wel eens met de vraag ‘Hoe worden pubers gelukkig en veerkrachtig, zodat ze om kunnen gaan met alle uitdagingen die op hun pad komen? Hoe blijf ik in gesprek met mijn puber?’ Deze onderwerpen komen aan bod tijdens de ouderavond met als thema de mentale weerbaarheid bij jongeren.

Workshops

Tijdens de ouderavond kunnen deelnemers twee workshops volgen. Er is keuze uit ‘Zeg ja tegen stress!? Hoe overleef ik schoolstress?’, ‘Mentale gezondheid; hoe zit mijn kind in het vel?’, ‘Mentaal gezond door een positieve seksuele opvoeding’ en ‘Het is oké. Fouten maken mag!’.

Locatie en aanmelden

De ouderavond is op dinsdag 12 maart bij CGS Reggesteyn aan de Willem de Clercqstraat in Nijverdal. Het programma begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.45 uur. De avond is gratis, maar aanmelden via www.vitaalhellendoorn.nl is wel noodzakelijk. Daar is ook meer informatie te vinden.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 11 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17