Afbeelding

Marlenaren beslissen mee: buurtvisie in zicht

Nieuws

MARLE - Marlenaren kunnen op dinsdag 16 april weer meebeslissen over de toekomst van hun buurtschap. 

Tijdens de succesvolle buurtavond op vrijdag 1 maart 2024 hebben Marlenaren ruim 125 ideeën ingebracht voor hun buurtschap. Nu gaan zij door naar de volgende belangrijke stap: welke ideeën halen het Buurt Ontwikkel Plan? De dorpsraad beslist daar niet alleen over. Op dinsdagavond 16 april om 20.00 uur is iedereen opnieuw uitgenodigd mee te denken en mee te bepalen bij De Leemkamp in Marle. 

Waarom een Buurtvisie? 

Plaatselijk Belang Marle is de kartrekker van het ‘Buurt Ontwikkelplan Marle’, oftewel Buurtvisie. Het doel hiervan is om een plan met draagvlak op te stellen. Samen met de gemeente en andere partijen wordt bekeken welke wensen en ideeën op welke manier uit te voeren zijn. In de Buurtvisie staat straks een concreet uitvoeringsprogramma met projecten voor de komende 10 jaar. Deze projecten zijn voortgekomen uit de wensen en ideeën vanuit het buurtschap. Op 1 maart zijn maar liefst 125 ideeën door jong en oud naar voren gebracht voor een toekomstbestendig Marle. Plaatselijk Belang is heel blij met deze rijke oogst. 

Welke ideeën gaan door?

Op dinsdagavond 16 april wordt er een selectie gemaakt van ideeën die ook echt uitgevoerd kunnen worden. Hiervoor worden de spelregels van Plaatselijk Belang in ogenschouw genomen: ‘We doen het samen, het idee moet draagvlak hebben voor de omgeving, voldoen aan de landelijk wet- en regelgeving en er moet natuurlijk geld voor zijn’. Plaatselijk Belang kan niet alleen alle ideeën uitvoeren en aansturen. Daar worden werkgroepleden en kartrekkers voor gezocht. 

Een belangrijke oproep aan alle Marlenaren, jong en oud voor hulp om hun buurtschap klaar te maken voor de komende 10 jaar. Met de opbrengst van 16 april zal een definitieve Buurtvisie worden opgesteld. Voor de zomervakantie wordt dit plan feestelijk gepresenteerd aan alle inwoners. Dit plan wordt gepresenteerd op vrijdagavond 12 juli, vergeet niet om het alvast in de agenda te noteren. Van en voor de Marlenaren!

Afbeelding
King's Men weer op de planken 12 uur geleden
Afbeelding
Ontwar digitale knopen 17 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 28 apr, 17:27
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 28 apr, 13:29
De Junior Rangers gaan zaterdag 4 mei aan de slag met het maken van een waterdichte slaapplek, zonder meegenomen materialen.
Kom ook bushcraften met de Junior Rangers! 28 apr, 07:58
Afbeelding
Naar buiten in de meivakantie 27 apr, 19:25
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 27 apr, 18:05
Afbeelding
Lezing 'Van spintol tot spinnewiel' 27 apr, 13:59