Afbeelding

Marlenaren beslissen mee: buurtvisie in zicht

Nieuws

MARLE - Marlenaren kunnen op dinsdag 16 april weer meebeslissen over de toekomst van hun buurtschap. 

Tijdens de succesvolle buurtavond op vrijdag 1 maart 2024 hebben Marlenaren ruim 125 ideeën ingebracht voor hun buurtschap. Nu gaan zij door naar de volgende belangrijke stap: welke ideeën halen het Buurt Ontwikkel Plan? De dorpsraad beslist daar niet alleen over. Op dinsdagavond 16 april om 20.00 uur is iedereen opnieuw uitgenodigd mee te denken en mee te bepalen bij De Leemkamp in Marle. 

Waarom een Buurtvisie? 

Plaatselijk Belang Marle is de kartrekker van het ‘Buurt Ontwikkelplan Marle’, oftewel Buurtvisie. Het doel hiervan is om een plan met draagvlak op te stellen. Samen met de gemeente en andere partijen wordt bekeken welke wensen en ideeën op welke manier uit te voeren zijn. In de Buurtvisie staat straks een concreet uitvoeringsprogramma met projecten voor de komende 10 jaar. Deze projecten zijn voortgekomen uit de wensen en ideeën vanuit het buurtschap. Op 1 maart zijn maar liefst 125 ideeën door jong en oud naar voren gebracht voor een toekomstbestendig Marle. Plaatselijk Belang is heel blij met deze rijke oogst. 

Welke ideeën gaan door?

Op dinsdagavond 16 april wordt er een selectie gemaakt van ideeën die ook echt uitgevoerd kunnen worden. Hiervoor worden de spelregels van Plaatselijk Belang in ogenschouw genomen: ‘We doen het samen, het idee moet draagvlak hebben voor de omgeving, voldoen aan de landelijk wet- en regelgeving en er moet natuurlijk geld voor zijn’. Plaatselijk Belang kan niet alleen alle ideeën uitvoeren en aansturen. Daar worden werkgroepleden en kartrekkers voor gezocht. 

Een belangrijke oproep aan alle Marlenaren, jong en oud voor hulp om hun buurtschap klaar te maken voor de komende 10 jaar. Met de opbrengst van 16 april zal een definitieve Buurtvisie worden opgesteld. Voor de zomervakantie wordt dit plan feestelijk gepresenteerd aan alle inwoners. Dit plan wordt gepresenteerd op vrijdagavond 12 juli, vergeet niet om het alvast in de agenda te noteren. Van en voor de Marlenaren!

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 18 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11