Afbeelding

Succesvolle eerste beroependag van Reggesteyn met Werken in Nijverdal

Onderwijs

NIJVERDAL - Meer dan 300 leerlingen van CSG Reggesteyn uit Nijverdal hebben op 7 en 8 februari 19 bedrijven bezocht in het kader van beroepsoriëntatie. De leerlingen kregen de mogelijkheid om bij Niverplast, Heutink, SansOnline en nog vele andere bedrijven die zijn aangesloten bij Werken in Nijverdal een kijkje in de keuken te krijgen. De leerlingen, die in het 2e of 3e jaar van VMBO, HAVO en VWO zitten, zijn op dit moment bezig om hun profielkeuze te bepalen. Wat is dan leuker om bij verschillende bedrijven te ervaren wat ze doen en welke beroepen er allemaal zijn?

Samenwerking CSG Reggesteyn en Werken in Nijverdal

“Deze activiteit past goed bij de visie van CSG Reggesteyn. Wij willen een leergemeenschap zijn die in verbinding staat met de samenleving en investeren daarom graag in deze waardevolle manier van samenwerken. Wij hopen en verwachten aan de hand van dergelijke praktische activiteiten een bijdrage te leveren aan het maken van een goede profielkeuze voor onze leerlingen. Zo vergroten we de kans dat zij volgend cursusjaar in het juiste profiel zitten en er geen kostbare tijd verloren gaat”, aldus Eddy Held, unitleider havo 3 t/m 5 bij Reggesteyn.

Stages en bijbaantjes

“Werken in Nijverdal is een samenwerking tussen een aantal bedrijven uit Nijverdal. Ons gezamenlijke doel is om stagiaires en werkzoekenden te verbinden met en te behouden in Nijverdal. We brengen onderwijs, werkzoekenden en bedrijven samen door Nijverdal als aantrekkelijke werkgever op de kaart te zetten, kennis te delen, verschillende evenementen te organiseren voor stagiaires en werkzoekenden én korte lijntjes te behouden tussen de verschillende organisaties. We zijn blij dat we samen met Reggesteyn de leerlingen een mooi kijkje in de keuken van de verschillende bedrijven hebben kunnen geven”, aldus Anke Hengeveld van Werken in Nijverdal.

Farida Laan
Drie cabaret- en muziektalenten op één avond 11 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert Eschländerkapel Hellendoorn 14 uur geleden
Afbeelding
Krijg advies bij Inloopspreekuur Arbeidsrecht en Sociale Zaken 15 uur geleden
Afbeelding
SVVN pakt een punt in blessuretijd 17 uur geleden
N751 bij Daarle
Groot onderhoud aan N751 bij Daarle 18 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met als thema '40dagentijd' 20 uur geleden
Afbeelding
Een ode aan de ouderen in de samenleving 26 feb, 18:07
Afbeelding
Jip Ottes wint in Wenum Wiesel 26 feb, 13:05